Nieuws

« Vorige - Volgende »

Winst voor ARC dankzij Derek Prins van Gardini tuinen

8 april 2019 - 17:08  •  Theo van Egmond  •  reacties

Winst voor ARC dankzij Derek Prins van Gardini tuinen

Alphen aan den Rijn - Ze kregen daarbij lange tijd de medewerking van arbiter Anne Greveling die de gele kaarten veel te lang op zak hield. Overigens was de achterstand op dat moment niet onterecht, want de thuisclub liet ook weinig zien wat met voetbal te maken heeft. In de tweede helft ging het na enkele omzettingen iets beter, maar er was tegen de fysiek sterke Aalsmeerse verdedigers geen doorkomen aan.

Ook drie keer wisselen leek niets op te leveren voor de equipe van Mark Evers. In de loop van de tweede helft besefte de scheidsrechter opeens dat er toch wel heel erg veel overtredingen gemaakt werden die niet door de beugel konden. In korte tijd gingen zes bezoekers op de bon. Een van hen kreeg zelfs direct rood voorgehouden na een wel erg schandalige overtreding. Namens ARC werden de namen van Lionel Frederik en invaller Melvin Huiskamp in het boekje opgeschreven.

Uiteraard ging ARC er alles aan doen om toch nog punten te pakken, want verliezen zou wellicht definitief afstand nemen betekenen van een van de prijzen en zeker van de titel. Omdat de aanvallers er niet toe in staat bleken ging centrale verdediger Derek Prins maar mee naar voren. Dat bleek geen slecht plan. Een kwartier voor tijd kopte hij uit een hoekschop van Cas Knoester de gelijkmaker binnen.

Niet veel later ranselde de prima keeper een kopbal van Neal Arnoldus uit de bovenhoek. Tegen de knetterharde kopbal van opnieuw Prins, via de onderkant van de lat, was hij echter kansloos: toch nog 2-1 dus en ARC blijft meedoen. Voor de beker werd een uitwedstrijd geloot tegen FC Rijnvogels. Dat duel zal hoogstwaarschijnlijk op 25 april in Katwijk worden gespeeld.      

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: arc, voetbal