Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dubbel geluk voor Alphense Boys

15 april 2019 - 10:19  •  reacties

Dubbel geluk voor Alphense Boys

Alphen aan den Rijn - Hij moest aan het begin van de tweede helft, na een harde botsing, per ambulance het veld verlaten, maar mocht na onderzoek in het ziekenhuis aan het begin van de avond met een kuur en een dosis pijnstillers gelukkig gewoon naar huis. “Het gaat weer prima”, klonk Niklas opgelucht aan de telefoon.

Ook hij kon dus gewoon blij zijn met de zege van deze dag, die Alphense Boys de figuurlijke lucht gaf in de strijd tegen de gevreesde deelname aan de nacompetitie. De roodwitten konden –net als RKAVV trouwens- de drie punten goed gebruiken om weg te raken van de gevarenzone. De ploeg uit Leidschendam was/is in die strijd een naaste concurrent. Aan het spel was de angst voor een slecht resultaat ook af te zien. Er werd niet goed gevoetbald, maar ‘lelijk’ winnen mag ook wel eens een keer.

Het werd een lange middag. De wedstrijd begon al een kwartier later, omdat een van de assistent-scheidsrechters vervoersproblemen had. De behandeling van Blesgraaf leidde ertoe dat de wedstrijd ongeveer een half uur stil lag. “Ik herinner me alleen een enorme harde klap en ben wel even buiten bewustzijn geweest. Het eerste wat ik daarna zag, was het gezicht van Huib. Beter kon ik het niet treffen, toch”, lachte Niklas gisteravond om de verzorger van Boys 1. Boys-verzorger Huib van Vliet en zijn collega Natascha Siep van RKAVV verleenden eerste hulp en weken ook na de komst van de ambulancedienst niet van de zijde van de speler. “Ik ben ze heel dankbaar.”

Terwijl de teams en het arbitrale trio in de kleedkamers verbleven, werd Blesgraaf door het ambulancepersoneel op het veld verzorgd en uiteindelijk voorzichtig in de ziekenauto gelegd. Ter plaatse werd de speler nader onderzocht. “Ik kreeg een infuus voor de pijnstilling. Omdat ik drukpijn in mijn rug voelde, is besloten om foto’s van mijn rug te laten maken. Daaruit bleek niet dat ergens een scheurtje of breuk zat. Verder heb ik geen hersenschudding. Een bloeduitstorting bij mijn oor, dat is uiteindelijk wat er overbleef. Daar moet ik de komende dagen antibiotica voor slikken en verder heb ik spierverslappers tegen de pijn in mijn lichaam, als gevolg van de val. Het is gelukkig niet ernstig allemaal.”

Op het moment dat de verdediger zo ongelukkig ter aarde stortte, stond Alphense Boys met 2-1 voor. De eerste echt serieuze Boys-aanval na tien minuten leverde meteen een doelpunt op. Boris Zanoli rondde een voorzet van Raychelo Fecunda koppend en doeltreffend af. Beide teams kregen in het vervolg amper serieuze kansen, maar met nog twee minuten op de klok soleerde Wessel Meiring de 2-0 op het scorebord. Die stand bleef daar slechts twee minuten op zichtbaar, want Rico de Boer schoof op slag van rust de 2-1 langs Tim van der Linden.

Na de onderbreking in het tweede part kreeg de thuisclub diverse grote kansen om de partij definitief te beslissen, maar het was niet te bevatten dat de bal bij drie vrije scoringskansen niet in het doel verdween. Tussendoor hield Van der Linden de bezoekers van de gelijkmaker af en ook kort voor tijd werd het bijna zelfs nog 2-2, maar was de afronding, gelukkig voor Alphense Boys, onzuiver.

Fotograaf: Alphense Boys