Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC moet aan de bak zaterdag

17 april 2019 - 19:16  •  Theo van Egmond  •  reacties

ARC moet aan de bak zaterdag

Alphen aan den Rijn - De degradant staat slechts een punt verwijderd van de promotie/degradatiestreep. ARC zal dus aan de bak moeten, want Zuidvogels vecht voor de punten. Dat moet de Racing ook, want de titelstrijd is nog niet beslist. DHSC voert de ranglijst aan met net zoveel punten als AFC en ARC staat derde met twee punten minder.

DHSC krijgt zaterdag bezoek van het reeds gedegradeerde Victoria en gaat drie punten aan het totaal toevoegen. Dat gaat AFC waarschijnlijk ook doen, want het bezoekende Roda’46 is weliswaar in het bezit van de eerste periodetitel, maar zakte vervolgens ver weg. Het betreft de voorlaatste thuiswedstrijd van ARC dat daarna nog te maken krijgt met WV-HEDW uit, Roda’46 thuis en Argon uit. Dat is geen simpel rijtje.

Naast de strijd om het kampioenschap is ook die om de derde periode nog razend spannend. Met nog vier wedstrijddagen voor de boeg komen nog acht ploegen daarvoor nog serieus in aanmerking. Daaronder bevindt zich ARC dat net als DHSC, AFC en het opeens uit de as herrezen WV-HEDW tien punten haalde uit de laatste vijf wedstrijden. DHSC telt eigenlijk niet mee, want daar ging de tweede periode naar toe.

Dat het een uiterst merkwaardige competitie is in deze eerste klasse A blijkt wel uit het feit dat geen enkel team in deze laatste periode nog ongeslagen is. In Huizen won ARC overigens destijds vrij simpel met 3-0.    

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: arc, voetbal