Nieuws

« Vorige - Volgende »

STC de Rijnstreek organiseert open skeeler trainingen

25 april 2019 - 12:56  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

STC de Rijnstreek organiseert open skeeler trainingen

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 4 mei zijn er om 13:00, 14:00 en 15:00 uur trainingen die bijgewoond kunnen worden door geïnteresseerden. De kennismaking wordt georganiseerd op de wielerbaan van Omni Vereniging Avanti aan de Amerikalaan 163 in Alphen aan den Rijn.

De samenwerking tussen de verenigingen bestaat alweer een aantal jaren. STC De Rijnstreek organiseert alweer een jaar of vijf skeelerlessen met stichting De Sportvrouw. Ook hebben ze veel samen gedaan met de OMNI Skaters. De activiteiten van de verenigingen liggen in elkaars verlengde. STC De Rijnstreek en de Sportvrouw organiseren de trainingen op de baan, de OmniSkaters toeren in de polder. “Of je nu op de baan of in de polder rijdt, er is altijd een groep die bij je past.”, zegt Femke Effting van de OmniSkaters.

"De start is altijd op de baan", vult Janine Heemskerk van De Sportvrouw aan. "Remmen is een vereiste om de weg op te gaan en natuurlijk wil je je wel veilig voelen als je op de skeelers staat."

Cursus voor volwassenen
Na de kennismaking op zaterdag 4 mei bieden de verenigingen aan volwassenen gezamenlijk een cursus aan van vier weken. Iedere woensdagavond van 20:00 tot 21:00 uur wordt er een training gegeven. Na iedere training is er de mogelijkheid om het aangeleerde op de baan uit te proberen. Tijdens de laatste training maken we een tocht door de polder. De eerste training is woensdag 8 mei.

Ook voor de jeugd!
STC De Rijnstreek organiseert op deze dag ook voor de jeugd een aantal open trainingen. "De kennismaking voor volwassenen sluit hier perfect bij aan", aldus Bart de Vries van STC De Rijnstreek. Tijdens de open dag op 4 mei is er voor geinteresseerde jeugd materiaal (skates, helm en bescherming) beschikbaar. Hiervoor gebruikt de vereniging de eigen skatekar die wordt ingezet voor dit soort evenementen.

Ook voor de jeugd is er een vervolg aanbod. Zij kunnen na 4 mei eventueel lid worden van STC De Rijnstreek en meedoen met alle activiteiten die worden geboden. 

Tijdens de trainingen is het verplicht een helm te dragen en knie-, elleboog- en polsbescherming. Wie geen helm heeft kan er eventueel een lenen. Ook als je geen skeelers hebt kan je deze voor de trainingen huren.

Meer informatie, kosten of inschrijven voor de cursus voor volwassenen kan via www.desportvrouw.nl of door te bellen met 06-41751566. Inschrijven voor de activiteiten of meer weten over de kosten? Kom dan op 4 mei langs op kijk op de website van STC de Rijnstreek of de OMNI Skaters.

 

 

 

Fotograaf: STC De Rijnstreek