Nieuws

« Vorige - Volgende »

Belangrijke zaterdag voor Alphense Boys

3 mei 2019 - 09:27  •  reacties

Belangrijke zaterdag voor Alphense Boys

Alphen aan den Rijn - Normaal gesproken wint Aarlanderveen dat al kampioen is deze partij en dan verandert er niets. Dan blijven de Boys namelijk gewoon derde achter FC Oegstgeest en behouden de Boskopers positie vier met twee punten achterstand op die Boys. Ook in de stand om de derde periode veandert er bij winst van de kampioen niets. Zowel Alphense Boys als Floreant blijven met elk vijftien punten uit zes duels de grootste kanshebbers op die laatste titel.

Als Floreant echter in Aarlanderveen weet te winnen gaat die club in beide klassementen Alphense Boys voorbij en dan wordt nacompetitie halen toch een stuk lastiger. Dat is niet uitgesloten, want Floreant is aan een opmerkelijke serie bezig. De vijf wedstrijden uit de derde periode werden namelijk allemaal gewonnen. Overigens zou Alphense Boys een week later op sportpark de Bijlen weer het een en ander recht kunne trekken, want dan komen de mannen uit Boskoop op visite.

De beste optie is dat Floreant ‘gewoon’ zaterdag verliest in Aarlanderveen en dat Alphense Boys zelf zeven dagen later Floreant klopt. Dan lijkt de nacompetitie wel heel nadrukkelijk binnen handbereik. Er zijn nog veel andere mogelijkheden daarop kansrijk. Derde worden in het eindklassement kan nog wat opleveren, maar op dit moment heeft het toch best wel verrassend presterende Alphense Boys zaterdag gezien de positie in de diverse klassementen nog niets.

Fotograaf: Alphens.nl