Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys kan Groene Ster niet van titel afhouden

20 mei 2019 - 10:28  •  Alphense Boys  •  reacties

Alphense Boys kan Groene Ster niet van titel afhouden

Alphen aan den Rijn - De zege kwam niet zonder horten of stoten tot stand. Alphense Boys opende het duel veel beter dan de bezoekers en kwam ook al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Na een ‘chaos’-corner – met heel veel spelers van beide ploegen op de doellijn – kopte Lilinho Martins op de paal en na wat heen-en-weer getrap schoot Arjan Ouwendijk binnen. Martins had een kwartier later de 2-0 moeten maken, nadat hij met een prachtpass de diepte werd ingestuurd, maar hij had niet de kracht meer om er wat van te maken.

Al in dat deel van de wedstrijd ontstonden over en weer de eerste irritaties, waar arbiter Jurjen Kaper – helemaal uit Groningen overgekomen - onvoldoende tegen optrad. Hij kreeg met zijn assistenten uiteindelijk zijn handen vol aan de wedstrijd. Groene Ster ging beter voetballen, maar kwam pas na een halfuur tot de eerste echte kans. Keeper Tim van der Linden redde echter tweemaal fraai. Hij zou nog vaker deze middag een sta-in-de-weg vormen voor de Sterdragers, die móesten winnen om vandaag al zeker te zijn van het kampioenschap.

Eigenlijk kantelde de wedstrijd na vierendertig minuten niet sprankelend, maar wel intensief voetbal. Martins maakte na het zoveelste duel met zijn bewaker Dylan Zwartjes een natrappende beweging, waar Kaper met zijn neus bovenop stond. De arbiter kon niet anders dan rood trekken. Ondanks de man minder was Arjan Ouwendijk kort voor rust heel dichtbij de 2-0, maar zijn lob over de uitgekomen doelman ging net over het doel.

Het werd er na de pauze niet bepaald vriendelijker op. Jorrit Ritzen van Groene Ster deelde nadat Thijs Hoogenboom een overtreding had begaan nog even een flinke schop uit, maar hier strafte Kaper níet. Kort daarna viel de gelijkmaker. Cem Unal kopte uit een verre trap fraai, maar ook wel heel gemakkelijk raak. Zes minuten na de gelijkmaker werd Niklas Blesgraaf genadeloos onderuit geschoffeld door Dave Velraeds en zwaar geblesseerd raakte. Die handeling was zeker ook rood waard, maar Groene Ster mocht van Kaper met z’n elven vol op de aanval blijven spelen.

Voor de tweede keer in vijf weken moest de ambulance komen voor Blesgraaf. Vorige maand werd hij daarin ook echt afgevoerd, dit keer moest hij met eigen vervoer naar het ziekenhuis. Na foto’s en onderzoek luidde de diagnose: gebroken kuitbeen en kapotte binnenste enkelbanden. Blesgraaf krijgt een operatie om het bot weer goed te zetten.

Na de lange gedwongen pauze kopte Chefrino Eind de 1-2 binnen en de 1-3 werd kort daarna verhinderd door Tim van der Linden, die een gemakkelijk gegeven strafschop keerde. Alphense Boys deed er nog alles aan om het Limburgse feest een week uit te stellen, maar dat lukte niet. De jongelingen Mike Mulder en Raikel Fecunda, respectievelijk 18 en 17 jaar, mochten in de slotfase nog hun debuut maken.

Aanvoerder Thom Nouwens kreeg een publiekswissel en ging met applaus het veld af. Op vrijdagavond 14 juni neemt de club officieel afscheid van hem, met een wedstrijd van een door Nouwens zelf samengesteld team, tegen een ploeg die scheidend jeugdtrainer Sander van Dijk samenstelt. Supporters zijn nu alvast uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Alphense Boys speelt komende zondag de laatste wedstrijd uit bij het reeds gedegradeerde De Meern.

Fotograaf: Pixabay.com
Alphense Boys.'
Alphense Boys

En van de grootste sportverenigingen in Alphen.