ARC ook puntloos bij Genemuiden

10 maart 2012 - 18:32  •  reacties

Alphen aan den Rijn -

Harkemase Boys (in veilig vaarwater) en Barendrecht (nacompetitie) staan respectievelijk tien en negen punten voor op ARC, dat al weken één van de drie directe degradatieplaatsen warm houdt.

Toch is er ondanks het verlies ook positief nieuws te melden: het veldspel van de Racing was voor het eerst sinds tijden goed. Cristian Cabrera Ortega had de 0-1 op zijn schoen, maar zijn vrije trap spatte na een kwartier uiteen op de paal naast Albert Flier. De 1-0 viel wel aan de andere kant: in de 23e minuut krulde Erik Rotman een hoekschop achter Aäron Balk.

Gert Labots trof het net namens ARC, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de tweede helft scoorde de linksbuiten van de Alphenaren opnieuw, maar nu had scheidsrechter Louis Duarte een overtreding geconstateerd en ging het feestje wederom niet door. Nadat Erik Rotman in het tweede bedrijf een vrije trap fenomenaal in de touwen joeg was het gelopen. 2-0, en het is aan de nonchalance van Genemuiden en Balk te danken dat het geen 3-0 of 4-0 werd.

'De opdracht was om onbevangen te spelen en dat hebben we gedaan. Dit moeten we volhouden en dan zien we over vier wedstrijden wel wat er nog mogelijk is', aldus Vurens in zijn relaas. ARC treft de komende weken FC Lisse, Noordwijk, Barendrecht (allen thuis) en bezoekt Capelle. Jeroen Merk maakte bij ARC zijn rentree na vier wedstrijden schorsing. De lichtgeblesseerde Mike Dam viel na rust in, Jeffrey van den Berg, Jason Esseboom, Selmo Kurbegovic en Marcel Vondeling stonden geblesseerd langs de zijlijn.

Unicum Aarlanderveen: de nul gehouden
Het Boskoopse Floreant was zaterdag duidelijk een maatje te groot voor Zwammerdam (3e Klasse A) in de streekderby. In de eerste helft werden de Dammenaren overlopen, maar in de tweede helft kon de degradatiekandidaat beter partij bieden. Na de 3-0 was het toch over en uit. Martijn Kok nam de eerste twee treffers in de eerste helft voor zijn rekening en uit een vrije trap scoorde Bart Houdijk subliem 3-0. De grootste domper is het uitvallen van de op het eerste oog zwaargeblesseerden Maarten Cavé en Maarten van Riessen.

Voor de zevende keer dit seizoen weet Alphia het net in één wedstrijd vijf of meer keer te vinden. Michel Nolten en Jeroen van Munsteren scoorden in de eerste helft tegen SVS. Daarna was het de beurt aan Mark van Munsteren, Michel de Kruijf, Michel Nolten, Kevin van Zutphen en Wesley Wiggemansen: 7-0. Door het verlies van Linschoten staat Alphia nu nog steviger op de tweede plaats en kan de nacompetitie, om promotie naar de derde klasse te realiseren, haast niet meer ontgaan. DCV blijft maar winnen en heeft na achttien wedstrijden negen punten meer dan nummer twee Alphia.

Aarlanderveen stijgt door een zege op SPV '81 naar de elfde plaats in de 4e Klasse B, dezelfde competitie waar ook Alphia in uitkomt. Bij rust stond het nog 0-0, maar na negentig minuten voetballen verliet de ploeg -die jarenlang bekend stond als het lelijke eentje van de vierde klasse- het veld met een 0-4 overwinning. Mitchel Pijpers, Jorn Poelwijk, Ronald de Rooy en Gijs Zuidam maakten de vier treffers namens de formatie van Jan de Rooy. Het is de tweede keer dit seizoen dat Aarlanderveen met vier doelpunten verschil wint en voor het eerst in vier jaar dat de nul gehouden wordt.

Fotograaf: Josh Walet