Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC eindigt met verlies, maar mag toch nacompetitie in

27 mei 2019 - 17:02  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Maar wat stelde de ploeg de vele naar Mijdrecht afgereisde supporters teleur. Zo’n belangrijke wedstrijd op de slotdag door de vingers laten glippen kon eigenlijk niet. Dat vond Mark Evers duidelijk zelf ook, want hij ging constant staande voor de dug-out in de tweede helft compleet uit zijn dak tegenover zijn spelers. Dat was volkomen terecht, want het was bar slecht wat zijn manschappen op de mat legden.

In de eerste vijfenveertig minuten was er op de laatste fase na helemaal niets aan de hand. De nergens meer voor spelende thuisploeg geloofde het allemaal wel en liet de bezoekers vrolijk voetballen. Meer grote onbenutte gebleven kansen en een aantal hoekschoppen leverde het echter niet op voor de Racing. Na de pauze was er van het grote overwicht helemaal niets meer over. Argon had zich kennelijk in de kleedkamer bedacht en wilde het rumoerige seizoen toch niet afsluiten met een nederlaag. De gastheren gingen er toch nog maar even voor voetballen.

De 1-0 na tien minuten was dan ook volkomen logisch. Dat de achterstand niet groter werd was te danken aan doelman Aäron Balk die enkele knappe reddingen in huis had. Tegen sluitingstijd had het zowaar toch nog gelijk kunnen worden toen ARC nog even serieus aanzette. Derek Prins kopte raak, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel, keeper Romero Antoniolo tikte de bal tot twee keer over de lat en Jeroen Borsboom liet een gigantische scoringskans onbenut. In de tussentijd had Evers al drie verse krachten ingebracht, maar het bleef hommeles.

Toch de nacompetitie in dus en die start zaterdag met een thuiswedstrijd tegen GRC-14 uit Giessen.