Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC wint ook tweede wedstrijd in nacompetitie

10 juni 2019 - 12:24  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Drie goals in de eerste zeventien minuten konden worden omgeroepen. En allemaal werden ze gescoord door thuisclub ARC. Eigenlijk kon helemaal niet wat er gebeurde, maar het was wel degelijk waarheid. In even een fase aftasten had ARC helemaal geen behoefte, het was vanaf het eerste fluitsignaal volle bak erop. Binnen drie minuten al wees de prima leidende arbiter Meilink uit Enter naar de middenstip. Lionel Frederik had twee verdedigers als kleuters neergezet en zijn pass laag voor doel werd door Coen de Groot in een doelpunt omgezet.

Nog geen drie minuten verder lag de 2-0 achter doelman Peter Konings. Luuk Samsom schiet niet echt vaak op doel, maar zijn ingeving om het nu maar eens el te doen was geen slecht idee. Met windje mee joeg Samsom de val vanaf een meter of vijfendertig genadeloos hard in de kruising. Het moest niet gekker worden. De zwartwitte defensie werd dermate nerveus dat ze zo hier en daar gewoon over de bal struikelden. En daar kwam na ruim een kwartier Coen de Groot maar weer eens opstormen. Niemand was in staat hem af te stoppen en toen hij ook nog eens zeer beheerst binnenschoot lag de 3-0 in het net en was de partij definitief gespeeld. Dat vervolgens grote mogelijkheden op nog eens drie doelpunten werden verspeeld maakte niet uit. De bezoekers hingen halverwege al lang en breed tegen de touwen.

Na de pauze bleef het allemaal wat rustiger. ARC hoefde niet meer zo nodig, SHO kon niet. Toch kwam de 4-0 nog. Invaller Tren Drexhage wist Lionel Frederik te bereiken en had vervolgens alleen nog keeper Konings voor zich. Dat was geen probleem. Een zelfde probleem had wel Drexhage zelf toen jij opeens op zijn beurt oog in oog met de keeper stond. Hij wist er geen raad mee. Tot minuut negentig was het SHO niet gelukt om ook maar ėėn keer de bal binnen de palen naast Aäron Balk te krijgen. Dat lukte pas nadat in minuut negentig de scheidsrechter zo lankmoedig was om na een vrij onschuldige actie van Huib Oversloot, ook nog eens net buiten de zestien, een strafschop toe te kennen. Dat betekende op de valreep nog 4-1, want het was  meteen afgelopen. Maar dat was het eigenlijk al drieёnzeventig minuten eerder.

Wat jammer dat het scorebord niet functioneerde, want wat zou dat een mooi gezicht geweest zijn: 4-1 in zo’n belangrijke wedstrijd. ARC wacht nu zaterdag op neutraal terrein de finalewedstrijd tegen DTS Ede, dat achtereenvolgens Oranje Nassau met 5-1 en Nootdorp met 0-4 uitschakelde.

Fotograaf: Alphens.nl