Nieuws

« Vorige - Volgende »

Twee uur en een kwartier vermaak

17 juni 2019 - 12:52  •  Theo van Egmond  •  reacties

Twee uur en een kwartier vermaak

Alphen aan den Rijn - Wat was het zenuwslopend spannend in Everdingen. In de reguliere speeltijd leek DTS Ede een plaats in de Hoofdklasse veroverd te hebben. Het stond 2-1voor de club uit de eerste klasse D.  In de allerlaatste minuut echter kwam ARC door een perfect doelpunt van Jeroen Borsboom alsnog langszij. Het was de eerste keer dat de spits de bal echt goed voor zijn voeten kreeg, maar het was wel meteen raak. En op een wel heel goed moment. De jeugdige verdediger Timo de Groot had in een eerdere fase ook al een achterstand recht getrokken. Op het nippertje werd er door de Racing dus toch nog een verlenging uitgesleept.

Die begon uitstekend voor de ploeg uit Alphen aan den Rijn. Derek Prins kopte al na vier minuten de 3-2 binnen. Diverse stevige mogelijkheden om de partij te beslissen werden onbenut gelaten en daardoor bleef het door de uitvallen van de slimme mannen in Edese dienst ontzettend spannend. Nu was het de Racing-aanhang die al voorzichtig aan een feestje begon te denken. Totdat door onoplettendheid in de defensie met nog vier minuten te gaan opeens toch nog de gelijkmaker viel. Er moest een winnaar komen en die zou moeten komen uit een penaltyserie volgens het ABBA systeem.

Luca Janszen, na de 3-3 ingevallen, Jeroen Borsboom, Stefan den Horder (invaller), Tren Drexhage (invaller) en Youri Duisterhof schoten onberispelijk raak. Omdat Aäron Balk de tweede strafschop had gestopt hoefde de vijfde van DTS Ede niet meer genomen te worden. De prima grasmat stroomde vol met overgelukkige Alphenaren, die met heel veel naar Everdingen waren afgereisd. ARC speelt volgend seizoen na een afwezigheid van zes jaar weer in de Hoofdklasse en telt weer serieus mee.   

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: arc