« Vorige - Volgende »

Ajax-Feyenoord trekt 2000 fans

23 mei 2012 - 00:17  •  reacties

Alphen aan den Rijn -

Een ongekend aantal waarvan zelfs de jonge voetballertjes onder de indruk waren. Op een gemiddelde wedstrijd in de topklasse in het amateurvoetbal komt duizend man af.

Het duel was noodzakelijk omdat beide voetbalteams op gelijke hoogte waren geëindigd in de reguliere competitie. De beslissingswedstrijd moest uitwijzen wie kampioen zou worden op het hoogste niveau van Nederland. 'Dit is echt een ongelooflijke happing. Er stonden drie/vier rijen dik mensen om het veld heen. Dat is uniek voor Alphen aan den Rijn en dat tekent ook hoe leuk en hoe goed jeugdvoetbal aansluit', vertelde een trotse Paul Bahlmann (Technische Coördinator Alphense Boys).

De eerste helft eindigde doelpuntloos. In het tweede bedrijf was het combinatie-elftal Feyenoord/Excelsior sterker, totdat Ajax via Matthijs de Ligt uit een steekpass van Victor van der Linde op voorsprong kwam. Vier minuten voor tijd komt Feyenoord op 1-1 nadat Ajax-keeper Nigel Bouman een afstandsschot van Tahith Chong door zijn handen laat glippen. In de laatste seconden van de blessuretijd schiet Ajacied Ryan el Azrak nog een vrije trap op de paal.

In de tweede verlenging (2x7,5 minuten) heeft Ajax in de persoon van Justin Kluivert (zoon van) het winnende doelpunt op zijn hoofd, maar de bal gaat net over het doel van Elber Evora. Omdat Ajax in de reguliere competitie een beter doelsaldo had dan Feyenoord, zijn de Amsterdammers met deze puntendeling kampioen en volgden er geen strafschoppen.

Fotograaf: Josh Walet