Nieuws

« Vorige - Volgende »

AAV'36 in 3 keer bij de Nederlandse top 10

2 juli 2012 - 00:41  •  Ron van der Veer  •  reacties

AAV36 in 3 keer bij de Nederlandse top 10

Alphen aan den Rijn -

Terwijl we eerder al berichtten dat de jongens B-junioren goed gepresteerd hadden en in september in de finale staan, was het vorige week zaterdag erop of eronder voor de competitieteams van de C-junioren. Zowel de jongens als de meisjes hadden grote kans om te eindigen bij de eerste 12 (landelijk) om zo een finaleplaats af te dwingen in de ploegenstrijd.

Voor de volledigheid: bij de landelijke verenigingscompetities worden de werp-, spring- en loopnummers door meerdere atleten uitgevoerd. Zij krijgen voor de prestaties punten, afgeleid van de tienkamp. De ploeg met de meeste punten is de winnaar. En zo blijkt ook atletiek een spannende teamsport te zijn.

Nu de Atletiekunie alle uitslagen van de rayons heeft gepubliceerd blijkt de missie gslaagd is en is onze Alphense atletiekvereniging naar de finales zullen met drie teams: de jongens B (tot/met 17 jaar), de jongens C en de meisjes C (tot/met 15 jaar).

Junioren C-jongens gingen de laatste ronde in als 11e en staan nu op een mooie 10e plaats (van de 176 ploegen die meededen landelijk). Als we kijken naar de hoogste scores van de diverse teams, zien we dat de jongens met 8046 punten voorlopig op een 9e plek zouden kunnen eindigen in de finale (waar alle voorgaande resultaten niet meer mee worden geteld). Dus dat wordt flink doortrainen deze zomer.

Junioren C-meisjes stonden op een 13e plek na twee competitiedagen en moesten dus aan de bak om zich te kunnen plaatsen voor de finale. Met versterking van Ilse Kuijf (D-juniore) moest dat kunnen lukken. Ook zij zijn uitgekomen op een 10e plaats (van de 179 ploegen die landelijk meededen).

Fotograaf: Josh Walet
AAV 36.'
AAV '36

De enige atletiekvereniging in Alphen aan den Rijn.