Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys: arbiter niet beledigd

11 december 2012 - 00:39  •  reacties

Alphense Boys: arbiter niet beledigd

Alphen aan den Rijn -

'De scheidsrechter wilde een dusdanig zerotolerancebeleid hanteren, wat voetbal onmogelijk maakte', legt Alphense Boys-trainer Dogan Corneille uit. 'Er was niks aan de hand.'

Corneille had eerder in het duel al een speler om disciplinaire redenen naar de kant gehaald. 'Hij zei iets onschuldigs tegen de arbiter, maar ik pik het niet dat iemand wat tegen de scheidsrechter zegt.' Om welke voetballer het gaat, wil de oefenmeester niet kwijt. Corneille ontkent dat de leidsman is beledigd door zijn spelers.

Excelsior Maassluis-Alphense Boys werd in de tweede helft gestaakt bij een 2-1 stand. Mohamed Zouzou scoorde vanaf elf meter het enige Boys-doelpunt. Bij Maassluis, koploper van de Hoofdklasse B (zaterdagamateurs), is oud-Alphense Boys-trainer Cesco Agterberg werkzaam.

Richard Nieuwenhuizen
Aggressie in het voetbal is een gevoelig punt op dit moment. Op 2 december werd de 41-jarige Richard Nieuwenhuizen uit Almere slachtoffer van geweld op het veld. De voetbalvader was bij de club Buitenboys actief als grensrechter, maar overleed een dag nadat hij zwaar was mishandeld door vijftien- en zestienjarige voetballertjes.

De KNVB besloot daarop dat afgelopen weekend alle amateurwedstrijden werden afgelast. Nagenoeg alle andere sportevenementen in Nederland begonnen met een minuut stilte. In plaats daarvan nodigden veel clubs, zo ook alle Alphense verenigingen, uit om te praten over geweld in het amateurvoetbal.

Fotograaf: Josh Walet
Alphense Boys.'
Alphense Boys

Eén van de grootste sportverenigingen in Alphen.