Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tijdregistratie AAV36 voor lopers in Zegerplasgebied

27 maart 2013 - 23:05  •  Ron van der Veer  •  reacties

Tijdregistratie AAV36 voor lopers in Zegerplasgebied

Alphen aan den Rijn - Atletiekvereniging AAV’36 groeit en bloeit. De vereniging heeft mooie ambities, streeft naar verbetering van het atletiek- en, breder, het sportklimaat in Alphen aan den Rijn en ziet de prestaties van zowel de wegatleten (langere afstanden) als de baanatletiek (sprinten, werpen, springen) bijna wekelijks verbeteren.

Maar die groei heeft natuurlijk een keerzijde. Financieel is de vereniging kerngezond, maar een goed bestuurder kijkt vooruit. Voorzitter Eric Sarelse: “waar clubs veel kosten kwijt zijn aan vergoedingen voor het binnenhouden van hun amateursporters heeft AAV gelukkig atleten die hun sport vanuit passie en voor een paar gympies (?) bedrijven. Maar ook wij betalen voor huur, gas, water en licht. En voor professionele trainers, mooie trainingsfaciliteiten en goed georganiseerde wedstrijden zoals het NK-junioren in 2011”.

Goede bestuurders durven ook creatief naar heilige huisjes te kijken. Sarelse: “Kosten kun je opvangen met bijhorende inkomsten. En bij mijn aantreden heb ik fris naar de kosten kunnen kijken.”

Daaruit ontstond het plan om vergoedingen te vragen aan hardlopers die gebruik maken van de looproutes in en om het Zegerplasgebied. Het steekt ons namelijk dat wij de looproutes wel meeorganiseren en er aan meebetalen, maar wij krijgen er niets  voor terug. Veel ongebonden lopers maken dankbaar gebruik van het gratis rondje meer, of van de aangelegde cooperbaan om de Sportlaan.

En deze ongebonden lopers, de zogeheten “free runners”, zullen met ingang van volgend jaar begin april alleen nog mogen hardlopen in het Zegerplasgebied met gebruikmaking van een chip. Deze chip kan bij AAV ’36 worden afgenomen . Betaling gebeurt via incasso of vooraf, via aankoop van een looptegoed.

Vooronderzoek op andere plekken in het land levert op dat er bij gemiddeld gebruik, ongeveer 2 twee per week, jaarlijks ongeveer € 45,= per loper per jaar aan vergoeding betaald wordt. Leden van AAV’36 kunnen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van het Zegerplasgebied. Ook bedrijven kunnen voor hun personeel , fiscaal gunstig, via het brutosalaris een arrangement aanbieden. Zodoende worden werknemers ook weer gestimuleerd om meer te gaan bewegen en kan de werkgever zien of er daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten.

De loper krijgt wel waar voor zijn geld. Hij krijgt een goed en veilig parcours en zelfs op termijn een tijdsregistratiesysteem. Eric Sarelse tenslotte: “ik realiseer me dat het weer een extra belasting is voor de burgers, maar we ontkomen er niet aan in deze tijd. Bovendien is het toch reëel dat we als vereniging een vergoeding krijgen voor het gebruik van onze faciliteiten??”

Fotograaf: Josh Walet
AAV 36.'
AAV '36

De enige atletiekvereniging in Alphen aan den Rijn.