Nieuws

« Vorige - Volgende »

Europees verlies voor Alphen Eagles

1 april 2013 - 11:21  •  reacties

Europees verlies voor Alphen Eagles

Alphen aan den Rijn -

Eagles dicteerde en Pioners kwam er niet aan te pas. Tim Haver Droeze maakte een touchdown (0-6). Tom van Duijn bezorgde Eagles het extra punt via de Point-After-Touchdown. Diezelfde Van Duijn scoorde uit een fieldgoal 0-10. Eagles was op weg naar een beslissende voorsprong, maar het rustsignaal stond een nieuwe Alphense touchdown in de weg.

Na rust waren de rollen omgekeerd. Het offenseteam kon de druk op Barcelona niet vasthouden en bleek niet in staat firstdowns te maken. De druk op de defenseploeg van Alphen werd te groot. Barcelona wist door kleine persoonlijke fouten terug te komen: 14-10. Vlak voor tijd miste de ploeg van Estrus Crayton nog een grote kans op een touchdown. Daardoor liep Eagles alsnog de zege mis.

Geldgebrek
'We hebben vanwege geld verloren', meent voorzitter Arno Haver Droeze. 'Wij hebben voor de hele club een begroting van 20.000 euro. L'Hospitalet kan het tienvoudige uitgeven. Onze spelers moesten de reis naar Barcelona zelf bekostigen. Niet iedereen kon dat en dus bleven een aantal spelers thuis.' De krappe selectie deed Alphen Eagles de das om. Haver Droeze: 'De Alphenaren behoren met iets meer financiële ondersteuning tot de Europese american football-top.'

Komend voorjaar ontvangt Alphen Eagles de verliezend EFAF Cup-finalist van 2012: Black Panthers uit het Franse Thonon les Baines. Bij winst is de kans groot dat Eagles zich alsnog plaatst voor de kwartfinale van de Europa Cup.

Fotograaf: Josh Walet