Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bestuur Alphense Boys diep geraakt

3 juni 2013 - 00:19  •  reacties

Bestuur Alphense Boys diep geraakt

Alphen aan den Rijn -

"Het bestuur van Alphense Boys is diep geraakt door de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd van het eerste elftal tegen Haaglandia, vanmiddag op ons sportpark. Vrijwel meteen na het laatste fluitsignaal ontstond op en langs het veld een vechtpartij. Het is te triest voor woorden dat mensen gewond zijn geraakt en door de politie zijn aangehouden.

Tot dit moment is onduidelijk wat precies de aanleiding is geweest en welke factoren de escalatie hebben veroorzaakt. Het bestuur en bovenal de medewerkers die zich hebben ingespannen om de vechtpartij te sussen, houden aan deze onverkwikkelijke gang van zaken een groot gevoel van machteloosheid over. De nacompetitiewedstrijd – met als inzet een plaats in de Topklasse - kende een spannend verloop, maar verliep net als de eerste ontmoeting tussen de beide ploegen afgelopen donderdag zeer sportief en gaf geen enkele aanleiding tot deze wantoestand. 

Alphense Boys zal volledig meewerken aan het onderzoek dat door de politie is aangekondigd en richting KNVB en eventuele andere instanties alle openheid geven over de gebeurtenissen. Ook intern volgt onderzoek." 

'Een zwarte dag' 
Kees Jansma van de Alphense Boys noemde de massale vechtpartij na de wedstrijd tegen Haaglandia “afgrijselijk”. De sportpresentator liet aan Den Haag FM weten dat meteen na de wedstrijd 'een enorme uitbarsting van geweld' volgde. Zo'n tien tot vijftien mensen namen volgens de politie deel aan de vechtpartij, volgens Jansma waren het er meer. 

Jansma laat weten dat de vechtpartij heel lang duurde. Zelf probeerde de oud-voorzitter mensen tot bedaren te brengen tijdens de vechtpartijen maar dit bleek ijdele hoop. Hij hoopt dan ook dat het voorval “tot op het bot” wordt uitgezocht.

Bron: Alphense Boys & Den Haag FM 

Fotograaf: Josh Walet
Alphense Boys.'
Alphense Boys

Eén van de grootste sportverenigingen in Alphen.