Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Zweefteven in Alphen

15 augustus 2011 - 20:26  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Zweefteven in Alphen

Alphen aan den Rijn -

Over de rug van mensen uit andere delen van de wereld hebben wij jarenlang in veel te grote luxe geleefd en nu is het crisis. We hopen dat het binnenkort weer voorbij is, maar ik denk dat het nog wel even gaat duren. Sterker nog: onze extreme welvaart kan wel eens voorgoed voorbij zijn.

Niet alleen in Griekenland, maar ook in Nederland zullen we (ik ook) er rekening mee moeten houden, dat we onze onzinnige levensstijl niet kunnen volhouden. Het is onbetaalbaar geworden en nog meer lenen gaat niet meer.

Neem nu eens de zorg: wij vinden het gekste nog niet gek genoeg. Voor iedere scheet gaan we naar de dokter en als die zegt dat er niks aan de hand, dan gaan we naar de alternatieve zwevers. Ze verwelkomen ons handenwrijvend, want dankzij onze kwaaltjes kunnen ze weer even lurken aan de grote geldtiet.

Laten we maar eens in Alphen blijven en op twitter kijken. Ongelofelijk, hoeveel van die medicijnmannen en -vrouwen we hier in Alphen hebben! Wat ze allemaal niet kunnen en wat ze allemaal niet gestudeerd hebben! Sommigen weten op hun website al te vertellen, dat ik allerlei problemen heb, terwijl ik zelf nog van niks weet.

Zomaar eens een greep.

ASTRID MEIJ (@astrispisces) gooit er rustig 50 berichten per dag uit. Ze noemt zichzelf, in een bewust gekozen volgorde: woman, shaman/healer, daughter, sister, friend, lawyer en ze zoekt werk als juriste. Ja, dat wordt lastig met zulke prioriteiten.

Even naar haar website en daar schrijft ze: 'Ik ben shaman en maak gebruik van oude Indiaanse energetische helingprincipes. Ik stimuleer mensen om in balans te komen met zichzelf en zo in harmonie te leven met hun omgeving. Dit stelt hen in staat waarlijke vrijheid te ervaren.'

PETRA KEIJZER (@autihulp), Moeder van 3 kids/ Ervaringsdeskundige / Eigenaar Autihulp/ Leerkracht met specialisatie autisme, ADHD, dyslexie, hoogbegaafdheid / Coach

Toe maar. Hoe kan er zoveel deskundigheid in 1 mens zijn samengebald? Ze weet alles van nare dingen zoals autisme aan de ene kant, maar is net zo deskundig op het gebied van hoogbegaafdheid aan de hele andere kant. Zelf is ze echt slim, want ze verdient goed aan al die ouders, die niet kunnen accepteren, dat hun kroost normaal is en helaas niet het wonderkind, waar ze op gerekend hadden, toen ze hun yuppenleventje inleverden.

MANON BRUGMAN (@CENTRUMUMAI) twittert zich ook helemaal suf.

Ze runt een mooi zalencentrum aan de Marijkestraat. Wat je daar allemaal kunt doen grenst aan het onvoorstelbare. Qi Gong voor kinderen, Indiase hoofdmassage, Lomi Lomi, Chi Neng, Polyenergetische Therapie, Ayur Veda en nog veeeeeel meer moeilijks. Alleen bij de cursus, "Massage voor stellen" (bestaat echt waar), kan ik me nog iets voorstellen.

Sorry hoor, het zijn aardige dames, maar tegelijkertijd geeft het wel hoe van God los wij zijn. In Afrika liggen ze dood te gaan van de honger en wij maken ons druk over Tibetaanse klankschalen, Indiaanse prietpraat of zeurende ouders.

Wat mij betreft mag die crisis nog even stevig doorzetten. Laat die AEX maar een poosje onder  de 300 staan.

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger