Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Het 3de item over de Scorende Jongens

19 juli 2013 - 01:09  •  Jaap Hekkema  •  reacties

Het 3de item over de Scorende Jongens

Alphen aan den Rijn -

De toegang was door de Steenstraat en achteraan rechts kon je het hek door en daar stond ook een houten keet wat de kleedkamer was. Een douche bestond toen nog niet maar er zal wel een wasbakje geweest zijn. Vaak ben ik toen gaan kijken op zaterdagmiddag naar de verrichtingen van ARC. Toen heb ik ook nooit iets gehoord van omwonenden over herrie en overlast door die voetballers. Sterker nog, de bewoners van de Steenstraat en Tolstraat konden ongehinderd en zonder te betalen de wedstrijd volgen. Ik weet nog spelers in die tijd. O.a Huub Bos, de Berghoefjes en van der Linden. Ik hoop dat ik het goed heb.

Mijn verrichtingen op het voetbalveld mogen geen naam hebben maar we speelden toen o.a tegen Gerrit (of was het Kees) van Geen, we noemden hem Boffie en Wim van Nieuwenhuizen, die later furore gemaakt hebben bij de grote AVV Alphen.

De eerste 2 items over de Scorende Jongens heb ik natuurlijk gelezen en ook de vele reacties daarop. Opvallend vind ik dat niemand eigenlijk weet wat de achtergrond is van dat overgebleven veldje. Onbegrijpelijk dat je daar als omwonende bezwaar tegen kunt hebben. Het houdt ze wel van de straat. De toenmalige bewoners, waarvan er maar weinigen nog zullen leven, hebben er veel plezier aan beleefd. Vandaar ook dat ik gemeend heb om er een aparte column aan te wijden. Mijn verhaal zou ondergesneeuwd raken in de andere reacties en niet serieus genomen worden. Het is mijn verhaal en dat wilde ik even laten horen.

Fotograaf: Josh Walet