Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Zomerspektakel op het Thorbeckeplein en de Hoorn

28 juli 2013 - 00:32  •  Jaap Hekkema  •  reacties

Zomerspektakel op het Thorbeckeplein en de Hoorn

Alphen aan den Rijn -

Ik heb het natuurlijk over het genereuze aanbod van Alphens.nl om zomaar voor niks niemendal je vol te laten gieten met geestrijk nat en dat was voor mij niet aan dovemansoren gezegd. Waar maak je dat nog mee? Een unieke kans in deze crisistijd om je budget als AOW-er in balans te houden. Niet alleen dát maar ook nieuwsgierig. Wie komt daar op af? Grote jongens van B & W verwachtte ik niet. Stel je voor dat ze zich publiekelijk de hoon en smaad van de critische Alphenaren op de hals willen halen. Ik was wel stipt op tijd aanwezig om 16.30 uur. Stel je voor dat ik iets mis van het evenement. Ik zag al wel veel lurkende gasten maar echt druk nog niet. Aan de bar ging het ook vlot want ik had snel mijn pilsje te pakken. Je kijkt dan om je heen en dan zie je Machiel de Machtigste Man Van Alphen aankomen banjeren door dat zand, vergezeld van zijn charmante echtgenote. Een vluchtige begroeting maar hij werd natuurlijk gelijk in beslag genomen door de rest van de upperten van Alphen.

Van nature hou ik me op de achtergrond. Een poosje in zo'n strandstoel gezeten waar ik als ouwe vent weer nauwelijks uit kon komen. Dan ga je maar aan zo'n tafeltje staan en maakte weer kennis met Lonneke en haar collega's. Maarten zorgde weer voor een volgend drankje. Intussen was het flink druk geworden. Wie zag ik daar opeens uit het ZZP-café van het Kultuurhuis komen? Toch niet? Ja warempel het was Robbel, ik zag het aan zijn geinige porum. Regelrecht op de bar af. We konden elkaar niet meer mislopen. Hij had net een onderhoud gehad met Saskia Brandt van Bestuursondersteuning en Communicatie van de gemeente. Zij had wel trek in een Beach Bum maar achteraf vond ze het toch te gênant om op de plaats delict te proosten op de uitglijder van een ondergeschikte. Hij moest het dus met mij doen. Dat verliep heel genoegelijk. Onder het genot van weer een pint maakte ik eindelijk eens kennis met Robbel in levende lijve. Na nog een praatje met Jacob Wesselse die onverdroten wenste door te gaan met zijn levensdroom, de voedselbank, was het mijn tijd. Voor de goede orde: ik ben gebracht en gehaald met mijn eigen auto.
Het was een prettige middag en mijn dank gaat uit naar de medewerkers van Alphens.nl voor hun initiatief.

In gedachten had ik het als plan A bestempeld voor dit weekend; mocht het tegenvallen had ik altijd nog plan B achter de hand. Desondanks kon ik het niet laten om ook plan B ten uitvoer te brengen. Mijn weekend kon toch al niet meer stuk. Met toestemming van mijn vrouw toog ik naar het Bikinibabe Carwash evenement. Een spektakelstuk van jewelste. Ik sloot achteraan in de rij en vergaapte me aan een team van welgevormde Bikinibabe's die enorm hun best deden. Een leger van camaramensen, waaronder ook ik, legde elke sensuele beweging van de babe's vast. En reken maar dat ze er zich van bewust waren. Ze poseerden gewillig voor hum klanten. Jammer dat ik mijn filmpjes hier niet kan laten zien. Menigeen zal het water door de mond lopen, zo niet door de broek. Ook ik hield het maar net droog. En dat welgeteld voor 10 eurotjes! Dat kan alleen maar in Alphen. Wie durft nog te zeggen dat hier niets te doen is? Grill 'n Smoke zorgde voor de inwendige mens en een dj bonkte er lustig op los.

Jaap Hekkema

Fotograaf: Josh Walet