Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De hobby van Bas Eenhoorn: "burgertje pesten"

5 augustus 2013 - 12:08  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

De hobby van Bas Eenhoorn: burgertje pesten

Alphen aan den Rijn -

Ik maakte vanmiddag een boottochtje over het Aarkanaal. Gepensioneerde mensen legden daar ’s zomers graag hun bootje aan. De meesten hadden helemaal geen geld voor brandstof om de hele vakantie rond te varen en bleven dus hier. Niemand had er last van, behalve dan de huftertjes van de provincie. Die konden daar niet tegen en moesten zo nodig de boel verzieken. Pas geleden zijn er borden verschenen dat je na 3 dagen weer moet oprotten. Waarom? Niemand weet het. Gewoon burgertje pesten en laten zien wie er de baas is.

Iets verder op heb je de ingang naar de Zegerplas. Links en rechts grote waarschuwingen dat het verboden is om aan te leggen. Waarom? Wie het weet mag het zeggen. Burgertje pesten.

Terug naar de Oude Rijn. Over het feit dat je niet eens meer een bootje in je eigen tuin mag leggen, zal ik het maar niet hebben. Wel over de provincie, die uitgerekend voor het ziekenhuis, het verzorgingstehuis en de monumentale Oudshoornsekerk, met één pennenstreek vanuit hun ivoren Haagse toren, een complete haven heeft laten aanleggen. Kijkt u zelf maar eens, wat daar gebeurd is met één van de mooiste plekjes aan de Rijn en met het uitzicht van zieke en bejaarde mensen!

Ook schrijnend is het dat de gemeente zegt toerisme te willen bevorderen. Ja, met de mond, maar in de praktijk komt er niks van. Wat zou die Zegerplas niet gezellig kunnen zijn met een haventje, een baan voor snelle boten, een paar strandjes, wat eilandjes en een beetje natuurlijker randen in plaats van het beton dat je overal ziet?  Maar nee hoor de overheid gaat door met burgertje pesten. Niet alleen met het verbieden van van alles en nog wat, maar ook met het verspillen van onze belastingcenten. Er zijn plannen om de Rijnhaven (op een industriegebied!) om te bouwen tot een jachthaven. De brug bij de Hoorn moet daarvoor vervangen worden, terwijl zo’n mooi gebied als de Zeegerplas vrijwel ongebruikt is. (Welke belangen er spelen, hoort u later nog van me).

Makkelijk uit andermans portemonnee. Veel ambtenaren en politici zijn lang geleden vergeten, dat de burger alles betaalt en dus eigenaar van zijn eigen land en water is. Maar ja, een gemiddelde politicus denkt helemaal niet aan de burger of het moet zijn om hem te pesten. Kampioen daarin, is de provincie Zuid-Holland: nauwelijks een democratie te noemen en met een Commissaris van de Koning, Jan Franssen, die alleen aan zich zelf denkt. Hij had ooit DERTIG, vaak dik betaalde bijbanen! Dacht je nou werkelijk dat hem de provincie of de burger ene reet konden schelen?

Jan Franssen is lid van de VVD, net als gedeputeerde Ingrid de Bondt (een soort minister, maar dan voor de provincie), die over het water gaat.  Ook onze burgemeester Bas Eenhoorn is lid van de VVD. Niet zomaar lid, maar iemand die bij de top hoort. Als hij zich niet uitlaat over de gevolgen van het beleid van zijn partij in Alphen, dan mag je er van uit gaan dat hij er vierkant achter staat en/of te druk is met zijn, ook talrijke, bijbanen. Dan mag je er van uitgaan dat Bas Eenhoorn net zo graag meedoet met het burgertje pesten als de rest van zijn partijgenoten. Nota bene een partij die beweert het aantal regels te willen terug dringen. Voor zich zelf zullen ze bedoelen!

Machiel van der Schoot

O ja: en de voorzitter van de machtige schippersbond, Schuttevaer, is Annemarie Jorritsma, OOK VVD.

Fotograaf: Josh Walet