Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Lijsttrekkers

7 september 2013 - 11:44  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Lijsttrekkers

Alphen aan den Rijn -

En, er is heel wat schoon te vegen.

De plannen rond het Thorbeckeplein zijn in het water gevallen. Er is nog net geen 100 miljoen aan uitgegeven. Dat geld vloeit nooit meer terug in de gemeentekas. Zelfs niet als het Thorbeckeplein verdwijnt en plaats maakt voor woningbouw. Ook niet als het een haventje wordt, trouwens.
Dus moet er nu 'even' in een paar weken een nieuw Plan B uit de grond worden gestampt. Door wethouder Tseard.
Hij moet even puin ruimen voor collega Stan, die het echt verprutst heeft. Lang leve de VVD.

De plannen voor de Rijnhaven zijn niet nieuw. Dezelfde plannen waren er een jaar geleden ook al. Een klein beginnetje maken kost nu even 21 miljoen. Als er niets gebeurt, gaat de Rijnhaven het Thorbeckeplein achterna.
Vandaar dat wethouder Kees een paar mooie dingen wil laten zien.
Hij voelt de hete adem in zijn nek van fractievoorzitter René Vrugt, want die wil ook wethouder worden. Lang leve het CDA.

De Stationsomgeving is al jaren een bouwput. Tussen de puinhopen van mislukte plannen straalt de stalen Appel. Ernaast een fietstunnel en een paar perrons.
En de rest? Het bouwterrein aan de kant van Kerk en Zanen wordt bij nader inzien een stadsparkje. Het ooit zo roemrijke Hotel Toor moet een appartementencomplex worden met wat bedrijfjes er onder, maar is vooralsnog een Polenhotel. Het Nuonterrein is lelijk verwaarloosd en dat blijft zo.
Die paar honderd meter bouwterrein, zandbak en ouwe troep moet weg. Maar ja. De tijd van platgooien en dure nieuwbouw is voorbij.
Arme wethouder Kees. Hij mag de troep van voorgander wethouder Hans opruimen. Ook van het CDA.

Het Cultuurhuis zou de parel van de Lage Zijde worden. Een duur en volkomen achterhaald en ouderwets plan voor een combinatie van boeken, muziek, kunst, historie en onderwijs. Kosten: 40 miljoen. Minstens.
Het dure plan is ingeruild voor een Bieb+. Die zit inmiddels in een paar keten. Het is er zomers bloedheet.
Wethouder Hélène heeft nu helemaal geen leuk prestigeproject meer. Ze moet nog wel iets doen aan de werkgelegenheid, maar daar zie ik wethouder Tseard druk in shoppen.
Arme wethouder Hélène. Haar grootste prestatie is 'mooi zijn' op de staatsiefoto's van het college.
PS. zij is van de PvdA. Niets van gehoord deze periode.

Wie heeft er nog een vijandige oppositie nodig als VVD, CDA en PvdA het zelf al zo verkloot hebben?

 

Fotograaf: Josh Walet