Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Excuusbrief aan Paul Schings

23 mei 2011 - 12:31  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Excuusbrief aan Paul Schings

Alphen aan den Rijn -

Je vriendje Ruud Gebel van de VVD nam het in zijn blog voor je op. Hij schreef

“Paul Schings wordt niet vervolgd door het OM wegens het ontbreken van bewijs. Heb ik iets gemist of heeft Machiel van der Schoot nog geen openbare excuses gemaakt aan Paul Schings? Maar ja, dat vereist ruggengraat, dus......” 

Zo’n suggestieve medische uitlating van de Alphense coalitiedictator annex huisarts kan ik niet over mijn kant laten gaan. Bij deze dus mijn welgemeende excuus.

Het Openbaar Ministerie heeft geconstateerd dat ze niet kunnen bewijzen dat jij niet in Alphen woonde. Ze hebben NIET vastgesteld dat je er WEL woonde, maar wie daar op let is een kniesoor. Ze gaan je alleen niet vervolgen. Jij hebt immers verklaard dat je echt de hele week op een huurflatje in Alphen woonde. OK ’s avonds misschien even een wip in Amsterdam, maar niet blijven slapen, niks drinken en gewoon weer terug naar dat kringloophok van je in Alphen. Wat heb jij veel opgeofferd voor ons! Ik snap niet dat ik jou vroeger niet geloofde.

Ik had je niet mogen verwijten dat je 3 miljoen vergokte bij ICE-save voor een paar duizend Euro meer rente. Dat het vergaderen er over en het opvragen van offertes meer kostte dan het opleverde ging mij als burgertje natuurlijk niks aan. Het ging mij ook niets aan, dat je lokale banken de handel niet gunde, ook al geven ze hier ieder jaar een veelvoud van het voordeel aan goede doelen. Ook al zou er iets van terugkomen, dan nog zijn verliezen aan rente en inflatie enorm.

Je stond helemaal in je gelijk toen je jezelf boven aan de lijst bij Wonen Centraal liet zetten en een huurhuis aan het Thorbeckeplein voor een heel zacht prijsje regelde. Hoe kon jij als Amsterdammer nou weten dat er anderen (met een veel lager inkomen dan jij) hier in Alphen jarenlang lopen te gillen om betaalbare woonruimte?

Niet netjes van mij om te stellen dat je dat als wethouder van Financiën best had kunnen weten, dat je geen recht had op een verhuisvergoeding. Zoveel is 6.500 Euro uiteindelijk niet ('t zijn maar 10 maandjes bijstandsuitkering voor alleenstaanden) en onder druk heb je het toch terugbetaald?  

Sorry dat ik boos werd omdat je aan Participe een subsidie gaf van 80.000 Euro voor feestjes om sponsors te werven. Ik heb begrepen dat het weggegooid geld is, maar je bedoeling  was goed. Je vrienden daar konden zo hun huppelkutjesbaan houden. Daar gaat het toch om?

Die keuken van 40.000 Euro, die je aan je opvolgster Héléne Oppatja hebt gegeven, bedoelde je ook goed. Ik liet me meeslepen omdat andere horecaondernemers niks kregen, maar zij waren geen lid van jouw PvdA of de VVD van Ruud Gebel en hadden er geen vriendjesstichting boven. Had ik niet gezien. Neem me niet kwalijk. 

Guus Hiddink verklaarde net als jij dat hij ergens anders woonde. Alleen hij werd niet geloofd en dus werd zijn telefoon afgetapt. Stom dat ik niet snapte. Hij is maar een lullig voetbaltrainertje en jij een belangrijk iemand uit de politiek. Daarom sturen ze bij gewone mensen wel sociale recherche langs en bij jou niet. Dan rust het OM of de FIOD niet voor er bewijs is. Ik ben echt blij voor je dat er klassejustitie is.

Nogmaals sorry dus. Leuk dat je politieke vrienden weer zo snel een ander overheidsbaantje voor je wisten te vinden. En dat in deze tijd waar de gemeente zelfs geen geld heeft om een fontein te laten werken. Het is me wel een felicitatie waard hoor! 

Vriendelijke groet

Machiel van der Schoot

P.S. Maken jij en Ruud Gebel nou ook excuus aan burgemeester Wim de Gelder? Kwestie van ruggengraat …..

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger