Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Sjoemelaartje professor Hans de Jonge met zijn Brink groep

31 oktober 2013 - 14:39  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Sjoemelaartje professor Hans de Jonge met zijn Brink groep

Alphen aan den Rijn - Professor Hans de Jonge, advieseur van de gemeente, heeft een dubbele pet op. Met zijn bedrijf, de Brink groep uit Rotterdam, begeleidt hij al de plannen rond de Rijnhaven. Zijn advies: maak daar een jachthaven van. Nu heeft hij ook een nieuwe opdracht gekregen om advies over het Thorbeckeplein te geven. Voor een paar weekjes werk kijgt hij daar (houdt u zich even vast) 53.000 Euro voor!!

Wat denk je dat het advies van deze sjoemelende scharrelaar is? "Een haventje in het centrum gaat niet werken, het is 's winters niet gezellig".

Nee LULLO met je dubbele pet: dat kan het wel zijn. Je bedoelt natuurlijk dat je geen concurrentie voor je Rijnhaven plan wil. Daarnaast denk ik dat je ook te arrogant, te lui en/of te dom bent, om alle leuke plannen van de bevolking te lezen. Anders had je geweten, dat het in het centrum helemaal niet gaat om een echte jachthaven, maar om gezelligheid. Een paar oude tjalken, een pannenkoekenboot. 's Zomers wat passanten en  's Winters een Kerstmarkt rond een haventje, een ijsbaantje etc. etc. Maar altijd: een prachtig decor, een prima afsluiting / begin van het winkelgebied.  En de kosten zijn maar 1,5% van de totale uitgaven aan het gebied. Dan heb ik overigens jouw schandalig hoge rekening niet meegerekend. 

Je bent niet alleen een sjoemelaar, maar ook een ordinaire graaier. Wegwezen uit ons dorp. Mensen zoals jij hebben al genoeg kapot gemaakt! 

Fotograaf: Josh Walet