Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

'Stop je stem in de bus!'

31 oktober 2013 - 08:02  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Stop je stem in de bus!

Alphen aan den Rijn -

Het wordt dringen bij de stemhokjes. Want om ons massaal te verleiden de stembussen met onze ingevulde stembiljetjes te bevruchten, is striptekenaar Toon van Driel ingehuurd. Dat is die vent van al die dolkomische stripjes, met allemaal van die geinige maatschappijkritische en gevatte tekstballonnetjes. U kent 'm wel, onze Toon! Toon uit Alphen! Hij gaat de helft van een komische maar tegelijkertijd spitsvondige slagzin verzinnen en... U mag deze dan helemaal zelf afmaken! Het kan allemaal via Twitter (@StemMetToon) en hij of zij met de leukste inzending mag… Waarschijnlijk gratis naar... (Tromgeroffel...) Jochem Myjer! Een hele avond pijnloze kindercabaret, met onbeperkt gratis cola zonder prik, een zak ruitspekken en een gesigneerd gedragen slipje van Stan Lyczak. Gauw insturen dus, die slagzin!

Op de website van onze gemeente staat een foto waarop drie voorbeeldige, nooit overlast veroorzakende, niet rokende en alcohol boycottende jongeren die in hun vrije tijd bejaarden helpen oversteken, ons wijselijk toespreken: 'Stop je stem in de bus!'. Onze lijsttrekkers zelf doen daarnaast ook een flinke duit in het zakje. Zo verloot lijstduwer Harry Slagter van RijnGouweLokaal een dagje Randstad achter bij hem op de Harley, kan één democraat een onbescheiden studentikoze rondleiding door het échte Alphense nachtleven met happy ending naar keuze winnen met Inge Prins (D66) en heeft ras-Feyenoorder René Driesen (GroenLinks) voor één van zijn kiezers een door hem gesigneerd zwart-roze Ajax-shirt in de aanbieding en zal hij desgewenst met de hand op de borst de Ajax Marsch ten gehore brengen. 

Ik stem op Driesen, ook zonder slagzin. Dat heeft trouwens helemaal nie-hiets te maken met z’n partijprogramma. Nog minder zelfs. Ik heb namelijk schijt aan GroenLinks en zou zonder René's interessante visie op voetbal pleiten voor opheffing. Maar de Ajax Marsch met een ongemakkelijk vibrato uit dat linkse volle borstje? Daar kan geen Tweede Kamerverkiezing of modderworstelpartijtje tegenop... 

Fotograaf: Josh Walet