Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Over Enge Inge Prins en sexfilms

10 november 2013 - 12:58  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Over Enge Inge Prins en sexfilms

Alphen aan den Rijn -

U kent ze wel die griezelfilms, waar robots de macht overnemen of Carrie (net een remake uitgebracht), waarin het trutje van de klas duivelse machten blijkt te bezitten. Ik moet daar steeds aan denken als ik Inge Prins tegenkom, de lijsttrekster van D66. Wist u trouwens dat in de naam D66 ook verborgen duivelse symboliek zit? Het getal van “het Beest”, Beëlzebub, Satan, het kwaad, de duivel is 666. De D staat namelijk niet voor letter 4, maar voor letter 6 uit het alfabet. De Katholieke kerk zit niet alleen in Nederland. Die kent ook de Duitse Ä (A-Umlaut) en de Franse Ç (C-Cedille). Dat werd nog uitgelegd de film, Da Vinci Code.

Inge Prins is ENG. Als ze praat klinkt ze net als een robot. Daarnaast kent ze geen emoties en als je met haar probeert te argumenteren, slaat ze binnen de kortste keren op tilt, Als een defecte geldautomaat blijft ze dan hetzelfde herhalen, wat je ook probeert. Al te lang moet je ook niet doorgaan, want dan wordt je levend verbrand door een laserstraal of zo iets. Met de Terminator viel ook niet te praten.

Enge Prins wil graag wethouder worden. Doordat ze een soort Carrie was, bleef ze altijd thuis om haar huiswerk te maken en zo kon ze uiteindelijk toch een studie afronden. Maar echt slim is ze niet. Al jaren probeert ze wanhopig een goedbetaalde baan als wethouder binnen te slepen. Met ander werk gaat het niet lukken. Nu haar partij landelijk zo hoog in de peilingen staat houd ik mijn hart vast. Straks gaan we nog naar Lyczak terugverlangen. Als Enge Prins inderdaad wethouder wordt gaat ze ons allemaal straffen!

Dat heb ik afgelopen week al gemerkt bij een verkiezingsbijeenkomst van haar partij. Even tussendoor: parmantige Pechtold was daar ook. Eerst stelt hij zelf, dat lokale partijen niks voorstellen en dat landelijke partijen veel beter functioneren. Een hevig verliefd Carrie-trutje intussen heftig ja-knikkend op de achtergrond. Op een kritisch tegenargument, dat je zonder enige lokale kennis, bij een landelijke partij veel te makkelijk in de raad kan komen, draait zijne pedanterigheid sacherijnig om de hete brij heen. Maar terug naar Prins: in het partijprogramma staat “wij geven ruimte”. Wat een leugen is dat. Op een idee over een haventje op of bij het Thorbeckeplein is enthousiast gereageerd door veel mensen. Nou mag je daar met goede argumenten van mij best tegen zijn, maar niet op basis van de debiele praat van Prins. “We waren tien jaar geleden al tegen, dus nu ook”. Anderhalf miljoen in het centrum vindt ze te duur, maar een Rijnhaven ombouwen tot jachthaven, wat tegen de 30 miljoen gaat kosten niet. Alleen de brug kost al zes miljoen. Trouwens: twee jaar geleden waren jullie 100% voor het KULtuurhuis en nu zijn jullie ineens tegen. Democratie?? Laat me niet lachen. Niks geen D66, gewoon 666. Een nieuw duivelskind, een nieuwe dictator is geboren (Ook een film: The Omen). 

Daarnaast liep ze ook nog glashard te liegen over haar eigen partijprogramma. Dat gaat alleen over Greenport, om een beetje konten te likken in Boskoop, maar helemaal niet over alle andere, veel grotere, bedrijfstakken, zoals ze beweerde. Ik heb het net nog gecontroleerd op 666alphenadrijn.nl

Ik moet zo’n blog niet te lang maken, hoe graag ik dat ook wil. Het beloofde stukje sex dus maar. “Kreunend sloot ze haar ogen en opende ze haar slanke, lichtgebruinde benen...”. Nee, inderdaad dit gaat niet over Inge, maar over een andere film. Bij Inge denk ik meer aan een nijptang of een spijker. Gloeiend heet, dat wel, maar uit een wereld die niet de onze is.

Machiel van der Schoot, gediplomeerd bestrijder van het Kwaad 

P.S. U denkt toch niet dat ik al deze filmonzin echt geloof? Gelukkig niet, maar een slapstick blijft het wel :)

 

Fotograaf: Josh Walet