Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Even lachen om Boskoopse boertjes

7 december 2013 - 13:11  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Even lachen om Boskoopse boertjes

Alphen aan den Rijn -

Wat een dommepraat en wat een scheldpartijen kwamen er. Tot aan bedreigingen toe. Nou kan me dat helemaal niks schelen. Sterker nog: ik ga er een schepje bovenop doen. Gewoon een paar lekkere ouderwetse moppen en huppekee: weer een blog afgeleverd. Ik krijg een euro per click hahaha. Dankjewel Boskoop!  

Een Boskoops boertje gaat alleen naar het buitenland om een vakbeurs te bezoeken. Na een paar dagen belt zijn knecht.  Boer: "wat is er gebeurd?" "De steel van de schop is gebroken".  "Hoe kan dat?" "Het is gebeurd toen ik de hond aan het begraven was". "Hoe komt die hond dood?" "De schuur is afgebrand". "Waardoor?” "De vonken van het rieten dak van je huis sloegen over naar de schuur". "Waar is mijn vrouw, hoe is het met haar?" "Die is met iemand uit Alphen aan den Rijn op vakantie."

Een bomenkweker ziet 's nachts op het erf zijn knecht met een lamp. Hij zegt: "Waar ga jij naar toe?" Hij zegt: "Naar de meid." Hij zegt: "Daar hadden wij vroeger geen lamp voor nodig." Hij zegt: "Dat kan je wel zien aan die Boskoopse boerin van je”.

Een Boskoper wil eens iets anders proberen, want met de bomen loopt het niet goed. Hij koopt duizend kuikens. Een week later weer en na twee weken wil hij er weer duizend hebben. “Is er iets mis met de groei?”, vraagt de kuikenboer. 'Tja, dat weet ik nog niet, of ik poot ze te diep, of ik poot ze te dicht op elkaar.' 

Even na de oorlog stapten er tien Canadese bevrijders met hun sergeant bij een Boskoopse bomenboer binnen. Vraagt de sergeant: "Can we sleep here tonight?  Zegt die boer in gebrekkig Engels: "Met z'n tienen wel, maar met z'n elven niet. Of je moet bij m'n dochter slapen..." Zegt die sergeant: "Nou, dat is geen probleem hoor!" De boer informeert zijn dochter: "Vanavond slaapt er een sergeant naast je, maar kijk uit, want dat zijn hele vieze kerels. Als hij op je wil kruipen, moet je weigeren, anders krijg je een kind van hem". De sergeant gaat naast de dochter liggen en ja hoor, de boer had gelijk. De gewaarschuwde meid zegt: "Niks ervan, straks krijg ik een baby", waarop ze hem vertelt wat haar vader heeft gezegd. Zegt de sergeant: "nou, dan kom jij toch op mij?" Zegt zij: "O, daar heeft m'n vader niks over gezegd".  De volgende ochtend vertrekken de soldaten weer. De dochter staat naast haar vader te lachen.  De vader vraagt, "wat sta je nou toch te lachen?" Zegt ze: "kijk hem lopen met z'n kind".

Er zitten twee mannen tegenover elkaar in de trein. Zegt de een tegen de ander: "Zal ik u eens een leuke Boskopersmop vertellen?" De andere man kijkt kwaad en gekwetst en zegt: "Meneer, ik ben een Boskoper" Zegt die andere man weer: "Geef niet hoor, dan vertel ik hem wel twee keer!" 

Er komt een Boskoper café de Hoek binnen en vraagt aan de barman: "Is wit een kleur?" Zegt de barman: "Ja." Komt de man even later weer terug en vraagt: "Is zwart een kleur?" Zegt de barman: "Ja." Zegt de man: "Laat die Alphenaren maar lullen. Ik heb wel een kleuren TV."

Machiel van der Schoot

Raadhuisstraat 229, 2406 AD  Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Josh Walet