Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Actieplan Jeugdwerkloosheid is onzin

8 september 2011 - 16:50  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Actieplan Jeugdwerkloosheid is onzin

Alphen aan den Rijn -

Tot zover, alle respect, want het is fijn als iemand een steuntje in de rug krijgt bij het zoeken naar een baan en de mensen van de VOA doen het gratis. Veel minder respect heb ik voor politici, ambtenaren en deskundigen, die hun status en inkomen krijgen uit een niet bestaand probleem. Zal ik eens wat verklappen:

Nederland heeft de laagste jeugdwerkloosheid van heel Europa. Dat is al jaren zo. Google maar op CBS en jeugdwerkloosheid. De hulpverleningsindustrie zal natuurlijk zeggen: “zie je wel!”, maar het lijkt mij te veel op het mopje van die twee boeren.  Kent u hem nog niet?

Een boer was bezig om een vies geel stinkend poeder over zijn land te strooien. Zijn buurman stikte zowat, en vroeg hoestend waar hij in Godsnaam mee bezig was. “Het is tegen de olifanten” kreeg hij als antwoord. “Er zijn hier in Nederland toch helemaal geen olifanten?” “Goed spul hè, goed spul hè”.

Het spijt me VOA, maar een bijeenkomst zoals afgelopen maandag met wethouders, staatssecretarissen, gedeputeerden en ambtenaren over een non-probleem, laat ik aan me voorbij gaan. Dat doe ik zeker als er ook nog eens een kritiekloze glamourcampagne van de gemeente Alphen aan den Rijn aan vooraf gaat.

Meten is weten, is een oud gezegde, maar het is nog steeds waar. Het actieplan Jeugdwerkloosheid is gewoon nep. Het is helemaal geen succes. Nederland stond op eenzame hoogte, staat nog steeds bovenaan, maar Duitsland zit ons op de hielen. Daar is de werkloosheid veel sneller gedaald. Het wordt tijd dat we in Nederland weer eens gewoon gaan werken in plaats van lullen! Je wordt toch gewoon misselijk als je dat voortwoekerende gezwel van vergadertijgers, managers en ambtenaren aan de ene kant ziet en aan de andere kant het steeds verder teruglopende aantal mensen, dat nog echt werkt als lasser, schoonmaker of verpleger.  Het wordt allemaal onbetaalbaar, zeker ten opzichte van het buitenland. Dan hebben we pas echt een probleem!

  blauw is Nederland  rood is Duitsland Bron: CBS / Eurostat

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger