Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

50 euro te besteden? Euroknallers!

19 januari 2014 - 21:22  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

50 euro te besteden? Euroknallers!

Alphen aan den Rijn -

De hele week gezond eten voor 50 euro heeft nadelen. We – want Fred van Rooij die ook een week voor 50 euro eet, was er ook - waren een soort van blij dat we vrijdagmiddag met een aantal andere journalisten aan de borrel konden. Anders had dat ook van die 50 euro gemoeten. Ik heb 15 euro aan De Burgemeester gedoneerd, dus dan had ik het niet gered.

Zes gezinnen - van één persoon tot vier personen - eten deze week voor maximaal 50 euro. Ontbijt, lunch, warme maaltijd, tussendoortjes en alle drank. Dat is voor ieder van ons een andere uitdaging. De een omdat er wel vier mensen van moeten eten, een ander omdat de uitjes deze week dús niet doorgaan.
Voor mij omdat ik mijn voedsel in één supermarkt koop. Gewoon omdat ik altijd naar Ten Brink Foodretail ga. Bovendien is hier heel veel keus in duurzame, biologische, ekologische en scharrelproducten.

Even terug naar de soep. Het is tomatensoep. Dat maak ik vaak.
Maar niet zo vaak met zolang nadenken. Neem ik een schenkel dan heb ik meteen de minimaal benodigde hoeveelheid vlees, neem ik een mergpijp dan ben ik goedkoper uit. Zal ik die laatste paprika uit de krat meenemen of deze keer maar zonder? Neem ik de zoete uien of neem ik de biologische die de helft goedkoper zijn?
Die zoete uien heb ik uiteindelijk wel betaald maar niet meegenomen. Een dingetje met een leesbril die thuis op het bureau lag. Gelukkig leest meneer C1000 van Ten Brink Foodretail ook mee op twitter en op facebook, dus die 2 euro krijg ik wel terug.
De grap is namelijk dat ik nooit een kassabon meeneem, die gooi ik in de winkel al weg. Maar nu niet, want ik doe mee met 'gezond eten voor 50 euro'. Dus nu zag ik thuis dat allebei de zakken uien op de bon stonden.

Dinsdag is de soep zo'n beetje op. Dan ga ik boodschappen doen. Koffiepads, kaas, zonnebloemolie, appels, een stukje vis of biologische aardappels en kaas. En dat brood dus. Anders haal ik het eind van de week niet zonder honger.
Gelukkig zijn er euroknallers.

Fotograaf: Josh Walet