Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

3 maanden zwanger?

7 februari 2014 - 06:47  •  Harry Slagter  •  reacties

3 maanden zwanger?

Alphen aan den Rijn -

Wat me nog bijstaat is dat, tijdens een zwangerschap, 3 maanden een belangrijk moment is en er daadwerkelijk al een herkenbaar iets aan het ontwikkelen is. Armpjes, handjes, voetjes en beentjes hebben om dat moment al vorm en de meeste organen zijn ook aanwezig.   

Hier moest ik aan denken toen ik besefte dat het al weer 3 maanden geleden is dat we naar de stembus zijn geweest en langzamerhand zou er toch wel eens iets zichtbaar mogen worden. 

Ik begin me dan ook af te vragen of we hier niet te maken hebben met een schijnzwangerschap. De ongemakken die met een echte zwangerschap gepaard gaan hebben we inmiddels al wel mogen aanschouwen. Het hertellen van de stemmen en alle misselijkmakende, politieke rompslomp daar omheen zullen we gemakshalve maar zien als de vervelende ochtendmisselijkheid waar menig moeder over mee kan praten en de uitspatting tijdens de stemming over de vicevoorzitter van de raad toeschrijven aan heftige hormonale schommelingen. 

Ook de aandrang vaker te moeten plassen speelt de Alphense politiek en vooral het college danig parten. Wat een gezeik over een eventuele verhuizing van de Alphense coffeeshops, uit het centrum en de manier waarop de plaatselijke motorclubs benaderd worden. Tegen het nadruppelen van de SGP, over de naamgeving van de nieuwe gemeente zijn prima lapmiddelen te koop en zelfs tijdens de koopzondagen te verkrijgen zodat dit gestopt kan worden.

Ook tijdens de laatste vergadering was er nog geen enkel zichtbaar bewijs dat er iets moois, zoals een nieuwe politiek, in Alphen aan het groeien is. Sterker nog, door al het slappe gelul ging ik mezelf nog dieper afvragen of er ooit wel een bevruchting heeft plaatsgevonden. Een hele avond luisteren naar verschillende fractievoorzitters die werkelijk niets te melden hadden, anders dan het riedeltje dat we langer aan moeten horen. Een totaal gebrek aan visie, pijnlijk duidelijk gemaakt door een vaag speerpuntenprogramma vol loze kreten waarbij eigenlijk alleen duidelijk naar voren komt dat de vergadercultuur op een nog hoger voetstuk komt te staan en we nog minder daadkracht mogen verwachten.

Het gebrek aan visie van het nieuwe college komt tot uitdrukking in de bakerpraatjes van het CDA. In de fractieflits van deze partij wordt er al met het beschuldigende vingertje richting de oppositie gewezen. Deze zou niet gewend zijn om mede vorm te geven aan beleid. Hoezo beleid ? Wat voor beleid?  Klinkt een beetje alsof je gevraagd wordt om mee te denken over welke vroedvrouw te kiezen en mee te gaan naar de periodieke onderzoeken bij deze en mee te hijgen bij de wekelijkse zwangerschapsgymnastiek, zonder dat er gevraagd is of je eigenlijk wel een kind wil en daarnaast ook nog eens te kennen wordt gegeven, je verder niet met de met de inrichting van de babykamer mag bemoeien of in later stadium met de opvoeding.

Een roze wolk verhuld nog de problemen waar onze gemeente voor staat de komende periode en de gelukkige ouders hebben deze zeker nog niet weg kunnen nemen. 1 op 1 worden de bezuinigingen doorgevoerd en ondanks de monoloog van met name de fractie voorzitter van Nieuw Elan, zijn ombuigingen niets anders dan botte bezuinigingen.

Zeker is in ieder geval dat de zuuraanvallen die met een zwangerschap gepaard gaan ons nog te wachten staan en dat het ontbreken van een visie dit alleen nog maar erger maakt. Als je dan de uitslag van de echo er bij neemt die Drs Leo Verhoef heeft gemaakt, dan zou, mocht het een echte zwangerschap betreffen, de nieuw geborene wel eens een heel gemankeerde luchtbel kunnen worden die het levenslicht gaat aanschouwen en de rugzakjes en persoonsgebonden budgetten niet aan te slepen zijn.

Fotograaf: Josh Walet