Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Troep

10 april 2014 - 12:24  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Troep

Alphen aan den Rijn - De gemeente wil heel graag 'Dichtbij' en 'Daadkracht' uitoefenen. Dat wil zeggen: dat willen de wethouders. De ambtenaren vatten dat op hun eigen speciale wijze op.

 

Als ik 'on the road' ben, kom ik nogal eens iets tegen in dit dorp. Een leuke man waar ik een gesprek mee heb. Lokale muzikanten die uit hun dak gaan. Een fraai stilleven voor een winkel in een afbraakbuurt. Een eenzame zwaan in een stil water tussen de bouwactiviteiten. Een knolselderij in mijn eigen vensterbank. Een aardige muurschildering op een afbraakpleintje. Vier windmolens op een rij. Het topje van de hefbrug dat net boven een zandhoop uitpiept. Een kudde schapen in een weiland. De rij ramen van het Nutsgebouw.

Dan maak ik een foto. Gewoon omdat de plaatjes mij iets te vertellen hebben. Dat soort foto's deel ik - al dan niet voorzien van commentaar – op mijn eigen facebookpagina.

 

Van de week zag ik bij winkelcentrum Herenhof een berg troep bij de metro staan. Troep die niet in die metro past, omdat deze ondergrondse vuilcontainers bedoeld zijn voor nette huisvuilzakken. Van de omwonenden. Niet voor van die asociale types die 's nachts hun vuilniszakken elders gaan dumpen.

Meestal is zo'n berg troep dezelfde dag nog verdwenen. Dan wordt het opgehaald door een vuilniskarretje van de gemeente.

Deze keer niet. De volgende dag was de berg troep gegroeid. Dat zag ik toen ik met camera on the road was. Dus schoot ik een plaatje. Voor op mijn eigen facebookpagina, omdat dit soort gedrag mij stoort. En niet alleen mij, zo bleek.

 

Het leek mij ook wel een goede actie om de gemeente attent te maken op die berg troep. Aangezien ik over het algemeen meer op de social media te vinden ben dan in 'real life' ging de foto op twitter naar @gemeenteaadr. Kan niet mis gaan, zou je denken.

Nou dat kan wel. Dit was de reactie die ik de volgend ochtend aantrof: "Daar zijn de containers niet voor bedoeld. Afval dat er niet in past, brengt u naar het Ecopark. Container vol? Bel 14 0172".

Ja hoor, stelletje bureaucraten. Alsof ík die zooi dump. En de container was niet vol, die was leeg.

Zo'n reactie stoort mij dus.

 

Beste Gemeente, ik maak foto's. Jullie halen het huisvuil op. En als er zo'n plaatje naar jullie wordt gestuurd via twitter of facebook dan is dat een melding. Niet meer en niet minder.

 

Fotograaf: Josh Walet