Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Henk Jan Damhoff, ZEUR van het jaar

25 april 2014 - 13:23  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Henk Jan Damhoff, ZEUR van het jaar

Alphen aan den Rijn -

Mr. H.J. Damhoff
Offringalaan 24
2406 JB  ALPHEN AAN DEN RIJN

 

Alphen aan den Rijn, 22 april 2014

Geachte heer Damhoff, beste Henk Jan, 

Van harte gefeliciteerd met de benoeming tot ZEUR VAN HET JAAR in Alphen aan den Rijn. En.. alsof het nog niet genoeg is, u bent in de PARASIETEN top-10 terecht gekomen. Ook daarvoor bewondering. 

Uiteraard willen wij u de juryrapporten als eerste laten lezen:

De ZEUR VAN HET JAAR van Alphen aan den Rijn
Vaak heeft een jury veel tijd nodig om tot een eensluidend oordeel te komen, maar dit jaar stak de kandidaat met kop en schouders boven de rest uit. Iemand, die op één van de mooiste locaties van het dorp woont, die het hele jaar uitkijkt op een schitterend door de gemeenschap betaald park, bestaat het om een jarenlange rechtszaak aan te spannen tegen diezelfde gemeenschap, in casu de gemeente Alphen aan den Rijn. Als het nu om een ernstige zaak zou gaan, maar nee, het gaat om een geweldig culinair evenement dat nog geen 4 dagen duurt. De kandidaat werkt bij het ministerie van Financiën / de belastingdienst en barst dus van de vrije dagen.  Op het juiste moment even weg, zou bij iedere andere chagrijn nog wel opkomen, maar niet bij deze kandidaat. Hij is bezig met een juridische strijd tot aan de Hoge Raad. Dan ben je met recht de ZEUR VAN HET JAAR.

De PARASIETEN top-10
Henk Jan heeft al eens een bedrag van 15.000 of meer van Verenigde Bedrijven Krol gekregen, om zijn protesten tegen restaurant Alfred’s diner (in hetzelfde park) te staken. Ook daar was niets aan de hand, maar daar ging het Damhoff niet om. Het ging hem om de poen en lol om anderen het leven zuur te maken. Verder is deze ambtenaar, die al door de gemeenschap betaald wordt, niets te dol om het complete juridische systeem van ons land voor zijn karretje vol hersenspinsels te spannen. Wat dat de gemeenschap kost interesseert hem niets. Ook helpt Damhoff andere parasieten, zoals een oud Delta Lloyd-medewerker, die na de parlementaire enquête over fraude met bouwsubsidies naar Klosters in Zwitserland was gevlucht. Toen deze persoon geen aanspraak kon maken op de welgevulde Nederlandse voorzieningenpot, begon Henkie uiteraard ook weer een zaak om de zakken nog verder te vullen. Kortom: meer dan terecht in de top-10. 

Nogmaals onze gelukswensen bij dit prachtige resultaat, deze bekroning op uw levenswerk.

Machiel van der Schoot
Voorzitter van de jury  

Fotograaf: Josh Walet