Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Cil Wigmans de corrupte bestuurder van het Groene Hart Lyceum

28 april 2014 - 13:08  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Cil Wigmans de corrupte bestuurder van het Groene Hart Lyceum

Alphen aan den Rijn -

Directeur is Cil M. Wigmans. Op het eerste gezicht een nette meneer. Theologie gestudeerd en boeken geschreven, waarin hij mensen aanspoort om integer te zijn. Een samenvatting luidde zelfs:
"Wigmans staat uitvoerig stil bij de crisis van het kapitalisme. Hij plaatst tegenover de heerschappij van de hebzucht een ander en tegendraads verhaal, het verhaal van de Bijbel".

Laat nou die zogenaamd keurige man, zelf zo hebzuchtig en corrupt zijn als de pest. Hij heeft een salaris heeft van meer dan tienduizend per maand (147.403 Euro per jaar). Van zo iemand verwacht je niet dat hij om 9 uur begint en precies om 5 uur weer naar huis gaat. Zo iemand doet juist een stapje extra, toont verantwoordelijkheidsgevoel en levert waar voor zijn geld. Maar niet onze Cil.

Er is een zogeheten BAPO-regeling, die bedoeld is om oudere leraren, die het zwaar hebben met al die lastige pubers, een paar uurtjes in de week minder te laten werken. Wigmans heeft misbruik gemaakt van de kleine lettertjes van deze regeling. Hij staat namelijk nooit voor de klas en is helemaal niet afgetobt en, zoals gezegd, van hem verwacht je juist een beetje meer. Dat hij bij de school een luizenbaantje als bestuurder heeft, blijkt uit het feit, dat hij er nog allerlei dikbetaalde bijbanen op na kan houden. En: ook nog tijd heeft om boekjes te schrijven. Dat is dus dubbel vangen.

Onze integriteitsgoeroe vindt dat echter nog niet genoeg. Als een echte droogklootboekhouder heeft hij zijn overuurtjes (alles meer dan 25 uur per week schat ik zo in) tot op de minuut bijgehouden en daarna uitgerekend dat het overeenkwam met een bedrag van -houdt u zich eerst even vast… Honderdachtenzeventigduizendenvierhonderd (178.400) Euro!  

Daar kan een een school 3 jaar lang een full-time leerkracht voor neerzetten. Zijn partner in crime, de financiële rat in het bestuur, Piet Jansen, heeft dat nog uitbetaald ook naar de pensioenpot van Wigmans. Let wel een pot, die na een heel leven uit de staatsruif te hebben gevreten al dikker gevuld is, dan die van 98% van de rest van Nederland.

De onderwijsinspectie vindt dit terecht compleet van God los en wil dat het geld terug gaat naar waar het werkelijk voor bedoeld is, namelijk het onderwijs. Piet de Laaienlichter echter, blaast in het AD hoog van de toren: “Mocht de zaak bij de rechter komen, dan zullen we de inspectie alle hoeken van de kamer laten zien. Iedereen gebruikt de BAPO-regeling zo”.

Nou meneer Jansen, dan zijn jullie ALLEMAAL een stel smerige boeven, die dankzij klassejustitie de dans weten te ontspringen.

Ik krijg steeds meer begrip voor hooligans en motorrijders, die een dikke vinger opsteken naar het systeem. Een systeem dat verrot en onbetaalbaar is geworden door parasieten als Cil M. Wigmans en Piet K. Jansen.

ZUM KOTZEN! 

Machiel van der Schoot 

 

Fotograaf: Josh Walet