Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Vaderdag

19 juni 2014 - 14:17  •  John Kroes  •  reacties

Vaderdag

Alphen aan den Rijn -

Bij een mij bekende familie ontbrak echter een zoon. Het zwarte schaap van de familie had al jaren geleden de banden met zijn ouders verbroken. Hij had zijn eigen weg gekozen, nou liever gezegd, het verkeerde pad.

Na zijn studie in de grote stad was hij daar blijven hangen en had het echte leven ontdekt. Althans, dat vond hij zelf. Het snelle leven had zijn tol geëist. Om het tempo en zijn vrienden bij te houden, had hij zich overgegeven aan seks, drugs en rock en roll. En ja, zo’n leven kost wat of mag wat kosten.

In het begin hadden zijn ouders op alle mogelijke manieren geprobeerd hem nog te helpen. Maar al snel bleek hij een bodemloze put. Schenkingen hielpen niet en de leningen zouden ook nooit terugbetaald worden. En toen zij de geldkraan dicht draaiden, had hij ze uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk was. Niemand laat zijn eigen kind alleen had hij nog geroepen! Ze moesten het maar bekijken en de kleinkinderen kregen ze ook niet meer te zien!!

Het was al 15 jaar geleden en sindsdien bestond er geen enkel contact meer. Hij bekommerde zich op geen enkele wijze meer om zijn ouders die, nu ze ouder waren, afhankelijk waren van de steun van de andere kinderen. In zijn laatste brief had hij afscheid genomen en zijn ouders medegedeeld dat hij voor zichzelf gekozen had en voor zijn vrouw die zijn ouders toch niet zagen zitten.

Tijdens de bespreking met de ouders op kantoor kwam deze pijnlijke familiegeschiedenis aan de orde. De banden waren definitief verbroken, toch?

Zelfs de EO bellen om een familiediner te organiseren was en zou nutteloos zijn. Maar toen ik vertelde dat bij overlijden hij toch als erfgenaam moest worden benaderd en zou aanschuiven, sloeg hen de schrik om het hart. Hij had toch de banden verbroken? Dat zou mooi zijn. Niks meer van zich laten horen en als er wat te halen valt weer op de proppen komen?! Ja, maar hoe vaak blijkt niet dat als er inderdaad wat te halen valt, de principes ineens toch minder zwaar blijken te tellen.

'Wat nu?', was de vraag. Simpel. Doe wat de meesten van u denken dat niet kan... Onterf het zwarte schaap en bescherm de partner maar ook de andere kinderen tegen mogelijke problemen. Hoe? En wat zijn de gevolgen?

Maak een afspraak met  Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs, telefoonnummer 0172-521921 of notarissen@kroesenpartners.nl.

Fotograaf: Josh Walet
Kroes en Partners.'
Kroes en Partners

Een goede naam in de regio met veel vaste relaties & klanten.