Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Brief aan de Koning

4 juli 2014 - 23:00  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Brief aan de Koning

Alphen aan den Rijn -

Zijne Majesteit de Koning der Nederlanden
P/a de Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, J. Smit
Postbus 90602
2509 LP  DEN HAAG 

Alphen aan den Rijn, 4 juli 2014

Betreft: sollicitatie naar de functie van burgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn

Geachte mevrouw, meneer,         

Alphen aan den Rijn is na een voortijdig afgetreden burgemeester en gedurende 4 jaar twee interim-burgemeesters hard toe aan een vaste persoon. Ik denk die persoon te kunnen zijn en de daaraan verbonden taken deskundig, integer en met het belang van de gemeente en haar bevolking voorop te kunnen vervullen.

Ik besef dat ik niet pas in het vaak obligate rijtje van personen verbonden aan politieke partijen, die op zoek zijn naar een nieuwe baan of een promotie. Mocht u wel en uitsluitend naar zo iemand op zoek zijn, dan kunt u deze brief als niet geschreven beschouwen.

Echter: er verandert veel in onze maatschappij. Niet alleen overheidstaken als sociale zaken en volksgezond-heid verschuiven naar een gemeentelijke invulling, ook zaken als energievoorziening en zelfs productie en financiering zullen een veel meer lokaal karakter krijgen. Nieuwe technologie maakt dat mogelijk en zelfs noodzakelijk. Uiteraard zal dat ook leiden tot nieuwe sociale structuren.

Mocht u op zoek zijn naar iemand, die deze ontwikkelingen op de voet volgt en aan de invulling daarvan de komende jaren een belangrijke bijdrage kan leveren, dan ben ik wel een geschikte kandidaat. Daarnaast kan ik direct aan de slag en heb ik niet een lange inwerkperiode nodig. Ik woon inmiddels dertig jaar in Alphen aan den Rijn, ken ook de kleinere kernen en hun specifieke eigenschappen op het gebied van religie, ondernemen, cultuur en sport. Deels is dat het gevolg van algemene interesse in mijn omgeving en deels omdat mijn voorouders in plaatsen als Boskoop, Zwammerdam en Alphen leefden.

Niet onbelangrijk ook: ik ken vrijwel alle gemeenteraadsleden en de wethouders persoonlijk en ben goed op de hoogte van wat er speelt in de gemeente, zowel bij de bevolking als bij de ambtenaren en de politiek.

Maakt u zich verder geen zorgen over mijn algemene bekwaamheid en deskundigheid. Ik hoop dat mijn CV voldoende inzicht biedt wat dat betreft en ongetwijfeld zal het nodige aan de orde komen in een gesprek dat ik graag met u zou willen voeren. Daarin hoop ik ook duidelijk te maken, dat het belang van de gemeente en haar bevolking mij echt aan het hart gaat.

Vriendelijke groet

Machiel van der Schoot
Raadhuisstraat 229
2406 AD  Alphen aan den Rijn
0654701997

Bijlage: CV

Fotograaf: Josh Walet