Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Antwoord van de Commissaris van de Koning

15 juli 2014 - 15:58  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Antwoord van de Commissaris van de Koning

Alphen aan den Rijn -

En… een retourenveloppe, met het woord “VERTROUWELIJK” boven het voorgetypte adres van de Commissaris zelf. Bedoeld om een formuliertje, waarmee ik toestemming geef voor een onderzoek door de AIVD, de belastingdienst en een zogeheten assessment, zeg maar, testdag.

Ik ben dus een beetje door naar de volgende ronde haha!

Zolang het mag en kan, ben ik voorstander van een zo groot mogelijke openheid, dus ga ik hier en nu die misstappen bekennen, waar de AIVD toch wel achter komt:

Mijn rijbewijs is wel eens een paar weken afgenomen. Te hard gereden op de dijk bij Almere. Mooi weer, niemand te zien, lekker muziekje op en ja hoor, 135 op een stukje waar je maar 80 mocht. Een beetje lullig van die agent vond ik, want in geen velden of wegen was er een andere auto te zien en het bord stond er nog van werkzaamheden, die allang klaar waren. Maar ja, ik vroeg of zijn moeder trots op hem was. Dom, dom, dom, sorry, sorry, sorry.

Ik heb mijn boot een tijd veel te lang achter mijn huis laten liggen. Op een ochtend werd ik wakker en dacht dat hij gestolen was. De provincie had hem in alle vroegte weggesleept. Een toezichthouder scheen bij het afduwen nog in de plomp te zijn gevallen, maar foto’s daarvan kreeg ik niet. Wel achteraf een rekening voor de sleepkosten van 8.000 euro. Mijn boot was niet in beslag genomen, maar uit veiligheidsoverwegingen naar Gouda gesleept. ’s Avonds ben ik hem terug gaan stelen, maar iemand belde de politie en bij de brug van Waddinxveen stonden ze me op te wachten. Mee naar het bureau. Uiteindelijk had ik niks strafbaars gedaan, behalve het slotje van de ketting doorknippen, dus werd ik netjes per politieauto naar Alphen gebracht. Maar ja, ’t is maar dat u het weet, ik heb wel 4 uur in de cel gezeten. Mijn excuses alsnog voor dit puberale en weinig gezagsgetrouwe gedrag. Het zal niet opnieuw gebeuren, al was het maar omdat mijn vrouw me dan heel erg gaat straffen.

Oh ja, ik heb wel eens een levensgrote foto van Youp van ’t Hek meegepikt na zijn voorstelling in theater Castellum. We waren een beetje lollig geworden in het café na afloop. Niet netjes want, de volgende dag moest Van ’t Hek weer optreden. Ik hoop dat een beetje als excuus geldt, dat ik niet met de auto was, en de pop netjes heb laten terugbezorgen in Amsterdam.

Verder heb ik veel akelige blogs geschreven over Lyczak, Job Dresden, Paul Schings en Cil Wigmans. Daarvoor kan en mag ik alleen hopen op uw clementie. Ik schaam me er diep voor en het zal nooooooit meer gebeuren. Eeeecht waar!  :)

Al laatste: ik heb als tiener in de vakanties zwart op de veiling van Rijnsburg en bij diverse slagers in Katwijk gewerkt, maar dat is verjaard. Dat telt niet meer. De laatste 30 jaar in Alphen zijn netjes wit gegaan. 


Machiel van der Schoot
Kandidaat burgemeester

P.S. nog de groeten van Youp

Fotograaf: Josh Walet