Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Bas NIET op 1

1 oktober 2011 - 10:58  •  Marianne Vlasman  •  reacties

Bas NIET op 1

Alphen aan den Rijn -

Na er een aantal jaren tussenuit te zijn geweest, is mijn parate kennis over Alphen behoorlijk weggezakt. Naar wat ik uit de laatste column van Eveline begreep, wordt er hier jaarlijks een verkiezing van de machtigste man of vrouw gehouden. Het schijnt tot nu toe steeds een man te zijn geweest en Eveline lijkt dat niet zo eerlijk te vinden. Ik schrijf express LIJKT, want aan het eind van haar stuk, start ze een campagne om Bas, toch ook weer een man, te laten winnen:  “zet Bas op 1” schrijft ze.  

Nou vind ik Bas wel leuk, maar veel te oud voor mij. Meer iets voor mijn zus, maar die is gelukkig getrouwd, dus dat telt niet. Van de wat jongere machtige mannen wilde ik wel graag wat meer weten. Het blijkt dat een magazine, Alphen-into-Business geheten, ieder jaar een lijst maakt met de 50 machtigste mensen uit onze omgeving. Ik wist niet van het bestaan. Je kan er geen abonnement op nemen en het zit niet in de losse verkoop. Je krijgt het gratis toegestuurd als je een eigen zaak hebt. Met een beetje moeite heb ik een exemplaar op de kop weten te tikken. Een vriendin had het meegenomen van haar kantoor. Een grappig blad. Een soort Privé, maar dan niet over Patricia, Patty of Tatjana, maar over zakenlui uit Alphen.

Tussen die 50 machtigen, inderdaad heel veel mannen. Na wat onderzoek (ik ga niet zielig zitten afwachten) bleken de interessante exemplaren allemaal al een leuke vrouw of vriendin te hebben. Regelmatig  waren ze al aan de 2e leg, dus dat biedt wel weer openingen bij een nieuwe ronde. Macht erotiseert nietwaar? Eveline moet maar voor haar zelf spreken, maar ik ben er wel gevoelig voor. Ik wil wel verklappen, dat mij kaartenbakje met “kandidaten” een stuk minder leeg is, na mijn research.

Daarom ben ik het nu eens niet met Eveline eens. Je gaat toch geen macht verspillen? Bas op 1 zetten is net zoiets als geld naar Griekenland brengen. Een bodemloze put zonder rendement. Nee, Eveline willen wij als alleenstaande vrouwen de markt hier in Alphen een beetje open breken, dan moeten we pleiten voor jongere mannen in de top tien. Mannen, waarvan de testosteronspiegel ook nog hoog staat. Dan komt er gegarandeerd een carrousel op gang, waar wij samen prima tussen kunnen springen. Net als bij stoelendans goed opletten en toehappen op het juiste moment. 

Met andere woorden:  Bas heet EÉNhoorn en niet EÉNopdelijst. 

Marianne Vlasman

 

N.B. Mocht je het toch worden, houd er dan rekening mee Bas: het is "lonely at the top". Ik sta in het bevolkingsregister.

Fotograaf: Josh Walet
Marianne Vlasman.'
Marianne Vlasman