Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Stennis met Dennis - Indrukwekkende begrafenis Bas Eenhoorn

7 oktober 2011 - 14:30  •  Dennis Captein  •  reacties

Stennis met Dennis - Indrukwekkende begrafenis Bas Eenhoorn

Alphen aan den Rijn -

Opvallend was ook dat de ooit zo succesvolle ondernemer Machiel van der Schoot, die sinds een jaar of tien een zwerversbestaan leidt omdat zijn investering in de pornosite www.alphens.org verkeerd uitpakte, weer eens ten tonele verscheen. Gehuld in lompen en lange slierten grijs haar tot op zijn kont bekeek hij vanachter de megazerk van Leen Hoogvliet, die een half jaar geleden stierf, de bonte stoet van mensen. 

Ook Hélèna Oppatja, de opvolger van Bas Eenhoorn als burgemeester van Boswoude aan den Rijn en inmiddels al jaren gepensioneerd, sprak mooie woorden bij het graf. Oppatja, die 35 jaar geleden uit de kast kwam, haar man verliet en nu al jaren gelukkig is met vriendin Bettie, hing een symbolische ambtsketting over de zwartmarmeren tombe en zei, met een hand leunend op haar wandelrekje en met de andere wijzend: “Iene miene mutte, tien pond grutten, tien pond kaas, iene miene mutte is de baas. Hihi, dat ben ik dus.” 

Hierna werden massaal bloemen bij het graf gelegd en togen alle raadsleden en wethouders naar het gemeentehuis voor de maandelijkse raadsvergadering. Daar werd een minuut stilte in acht genomen om vervolgens over te gaan tot de orde van de dag. Beter gezegd, een raadsvergadering met slechts 1 punt: de Maximabrug. 

Het was wethouder Gebel die het woord nam en zei: “Vandaag discussiëren wij op de kop af al 55 jaar op buitengewoon zinvolle wijze over de Maximabrug die, naar wij hopen, op een dag  gebouwd gaat worden. Maar is de Maximabrug nog wel een juiste naam? Immers, omdat onze koningin er met die Stenniscolumnist vandoor ging, zij scheidde van Koning Willem IV en daardoor de kroon moest opgeven, denk ik dat wij een nieuwe projectnaam moeten bedenken. Ik wil voorstellen vanaf nu, donderdag 6 oktober 2051, over de Eenhoornbrug te praten en de nog te bouwen brug straks ook echt die naam mee te geven.” 

Het voorstel van Gebel werd unaniem aangenomen. 

Dennis Captein  

Deze column is geschreven voor en geplaatst in het Alphens Nieuwsblad
Foto: Eveline J. Verhoeve

Fotograaf: Josh Walet
Bas Eenhoorn.'
Bas Eenhoorn

Verdiende respect met zijn optreden als waarnemend burgemeester na de schietpartij in de Ridderhof.