Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Inge Prins

5 september 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Inge Prins

Alphen aan den Rijn -

'Ik ga niet meewerken aan stemmingmakerij...'
"Wat ik op persoonlijke titel vind van de aangifte? Ook daar ga ik liever niet op in. Mijn eigen mening houd ik voor me, al was het alleen maar omdat niemand in deze gemeente die los zal zien van mijn mening als fractievoorzitter. Ik weiger daarom categorisch om mijn democratisch licht over deze affaire te laten schijnen. Het enige dat ik erover zou willen roepen, heb ik al gemeld. Dat je daardoor geen sappig verhaaltje kunt schrijven, vind ik vanuit jouw perspectief bijzonder jammer, maar ik ga absoluut niet meewerken aan stemmingmakerij of iets dat daarop lijkt. Ik kan hooguit benadrukken dat dit geen aangifte van D66 tegen BA betreft. Het is een private  aangelegenheid tussen twee personen.”

'Het maakt ons werk niet eenvoudiger...'
“Tegelijk is het natuurlijk bijzonder teleurstellend dat alles in de openbaarheid is gekomen. Het grof vuil wordt als het ware op straat gesmeten. Wat je er ook van denkt, het was beter geweest wanneer dit allemaal binnenskamers en onder de pet was gebleven. Je moet het volk niet lastig vallen met raads- of commissieperikelen en zeker niet met verbale uitingen van emotioneel ongenoegen die door een openbaar functionaris in beslotenheid zijn gedaan. Bovendien kennen de burgers de achtergronden niet en is men evenmin volledig geïnformeerd. Dus roept iedereen maar wat, zonder te weten waar het precies over gaat. Dat maakt ons werk én de onderlinge samenwerking niet eenvoudiger. Maar we doen ons best. En daarbij wil ik het laten."

Eigenlijk zeg je helemaal niks...
"Inderdaad, zo doen wij dat. Veel woorden, weinig inhoud. En voordat je het vraagt, ik hoef geen drankje. Ik heb al genoeg tijd verbeuzeld door dit geneuzel en heb meer dan genoeg andere dingen te doen die mij wél nuttig lijken."

Zoals het herstellen van vertrouwen in de raad?
"Bijvoorbeeld. Ik vrees echter dat er heel wat water door de Rijn zal moeten stromen voordat de relatie tussen de twee raadsleden in kwestie genormaliseerd is. Daar ligt wellicht een mooie taak voor de griffier, in wie wij nog steeds alle vertrouwen hebben. Aan hem ligt het niet.”

Robbels worden elke vrijdag in cocktailbar De Neus - in het centrum van Alphen aan den Rijn -  opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

Fotograaf: Josh Walet