Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Stelletje imbecielen

5 september 2014 - 14:48  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Stelletje imbecielen

Alphen aan den Rijn -

Willy is er een van 'maak van je hart geen moordkuil'. Paulientje wil vooral graag 'binnen de lijntjes kleuren'. Dus als Paulientje een van de andere kinderen van iets naars beschuldigd, zegt ze dat op een keurige manier. En als dat bij Willy verkeerd valt, gaat ze schelden.
Ondertussen staan Willy en Paulientje al recht tegenover elkaar, want ze zijn het niet eens over de keuze voor de klassenvertegenwoordiger. De klas is verdeeld. Ongeveer de helft is het met Paulientje eens, de andere helft staat achter Willy.
De bovenmeester weet het niet zo goed, want die wil vooral geen ruzie in de klas. Wat nu?
Paulientje vindt daar een heel simpel antwoord op: klikken bij de schoolinspectie over de scheldwoorden van Willy. En dan wel een beetje aangedikt anders maakt het geen indruk.

Hét nieuws van de afgelopen weken is de aangifte van Pauline Heijkoop van D66 tegen Wil Verschuur van Beter Alphen. De intellectuele regelnicht tegenover de volkse grote bek. Breed uitgemeten in de lokale pers - het is zelfs in de landelijke pers gekomen - en in lokale blogs en op social media.
Natuurlijk moet je een beetje fatsoenlijk met elkaar omgaan. Dus je gaat je opponent niet uitschelden. En dus ga je óók geen aangifte doen als iemand boos op jou wordt. De twee vechtersbazen zitten allebei fout. Zo simpel is dat.

Wij hebben maar één echt probleem. We kunnen onze samenleving niet meer betalen. Het Rijk lost dat op door de rekening over de schutting te gooien. Recht in de schoot van onze lokale bestuurders. Zo jammer dat zij elkaar de tent uitvechten en geen oog hebben voor hun echte taken. Namelijk: regelen dat het allemaal een beetje leefbaar blijft voor ons allemaal!

Om nu te zorgen dat de raadsleden weer een beetje met elkaar door één deur kunnen, is een besloten vergadering gepland. Dat is op zichzelf een goed idee. Ik denk alleen dat 'ze' er niet uitkomen met 'één voor allen, allen voor één' op hun voorhoofd geschreven.

Het zou heel mooi zijn als:
1. de klassenvertegenwoordiger (lees: de griffier) iemand wordt die voor de hele klas aanvaardbaar is en niet iemand die door de helft wordt gedoogd
2. de bovenmeester (lees: de burgemeester) de klas eens aan het werk zet
3. Willy haar excuus aanbiedt en belooft (en het ook doet!) om voortaan haar fatsoen te houden
4. Paulientje de rest van de tijd op de gang gaat staan (lees: haar zetel ter beschikking stelt)
5. er een einde komt aan (a) regels om de regels en (b) loos geouwehoer

Stelletje imbecielen! Er is WERK aan de winkel! Doe er iets aan, ga aan de slag!

Fotograaf: Josh Walet