Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Twee leugenachtige rotwijven

22 september 2014 - 23:20  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Twee leugenachtige rotwijven

Alphen aan den Rijn -

Zonder vooronderzoek, zonder te luisteren naar de burgemeester, trok ze op kosten van de belastingbetaler alle registers open. Politieagenten kregen opdracht hun echte werk te laten vallen en gemeenteraadsleden op locatie te gaan horen. Wil Verschuur werd als verdachte gesommeerd haar vakantie af te breken. Nadat haar vingerafdrukken waren genomen en ze op een boevenfoto was gezet, werd het 73-jarige raadslid 2 uur lang verhoord. 

Er was natuurlijk niks aan de hand. Wil praat zoals ze in het buurthuis praten, op de werkvloer, bij de voetbalclub of bij de schaal bitterballen. Daar durft het soort mutsen als Pauline en Petra niet te komen. Die horen in alles, dat niet in hun veilige wereldje past, een bedreiging.

Toen Petra later de processen verbaal op haar bureau kreeg, schrok ze zich rot. Alle getuigen (keurige raadsleden) verklaarden, dat er niks aan de hand was geweest. Seponeren ging niet meer. Dat stond gelijk aan bekennen, dat ze de boel compleet fout had ingeschat. Bovendien wordt Pauline dan boos en die heeft vrienden in de top van D66. De zaak doorzetten was ook geen oplossing, want de rechter zou gehakt van haar maken en minpunt bij haar beoordeling zetten.  

“Weet je wat” dacht Petra, “ik ga die Wil Verschuur bang maken”. Ze schreef een brief en belde haar ! ,dat ze het goed moest maken met Pauline. Mediation heet dat in hun deftige taal. Levert ook pluspunten op. Ze dreigde Wil zelfs met boetes en met haar autoriteit als ze niet zou luisteren.

Nu moet niet Wil maar jij eens even luisteren Petra Willemse. Je mag dan honderd keer officier van justitie zijn, maar jij bent ook een leugenachtig rotwijf! Je liegt tegen Wil en maakt haar bang op een manier, die absoluut niet past in onze rechtsstaat. Ze heeft al duizenden Euro’s advocatenkosten gemaakt en is op van de zenuwen. Allemaal voor jouw persoonlijke carrière! Je kan hooguit PROBEREN een boete op te leggen wegens belediging, maar waarschijnlijk gaat geen rechter met je mee. Weet je wanneer je flink bent Petra? Als je dat bij mij durft. Een wedstrijdje publiciteit! 

En Pauline, jij bent helemaal van God los. Eerst geef je met een grote leugen Wil aan bij de politie en als zij daarna het door jou ondertekende stuk aan iemand laat lezen, dan dreig je weer, omdat jòuw privacy is aangetast. Dat is echt de wereld op z'n kop. Dit is een soort doctorandussenracisme richting het minderwaardige klootjesvolk. Hoogtijd om je elitaire biezen te pakken.

Machiel van der Schoot

P.S. Wil, als ik jou was zou ik lekker niks meer van me laten horen. Niks geen mediation met alle kosten. In het onwaarschijnlijke geval dat je verliest krijg je hooguit een boete van een paar honderd Euro. Laat die wereldvreemde tuthola’s lekker in hun sop gaarkoken. 

Fotograaf: Josh Walet