Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Lisa vertelt... Rotopmerking

9 oktober 2014 - 09:45  •  Lisa Veldkamp  •  reacties

Lisa vertelt... Rotopmerking

Alphen aan den Rijn -

Ik heb de eer aan mezelf gehouden, geantwoord dat het heus mijn intentie was om het op te ruimen, me gefoccused op mijn hond en de man verder genegeerd. Maar eigenlijk kookte ik. Dit was trouwens niet mijn eerste keer. Ik ben zelfs wel eens aangesproken terwijl ze een plasje moest doen. Even een kleine stoomcursus hondenleer: teefjes plassen zittend mensen, op dezelfde manier zoals ze nummer twee doen. Zucht. Het heeft ook geen zin om in discussie te gaan, je wordt gewoon uitgemaakt voor leugenaar of erger.

Ik ben heus geen heilige. Als mijn hond aan het rennen is rondom het meer bij de losloopgebieden of in bossen waar ze los mag, dan is ze compleet door het dolle en spurt ze alle kanten op. Zie ik dan waar ze haar behoefte doet? Nee. En dan wordt het dus niet door mij of mijn partner opgeruimd. Mijn welgemeende excuses. Dit zijn vaak de gebieden waar ook runderen, schapen of paarden komen en ik denk dan persoonlijk dat de kleine hoeveelheid van mijn hondje dan niet echt opvalt in zo'n gebied.

In het dorp of in een stad, waar ze uiteraard aan de lijn loopt, ruimen wij altijd de uitwerpselen van onze hond op. Niet met zo'n blauw zakje trouwens. Nee nee, ik heb witte met leuke zwarte hondenpootjes erop. Tja, je zal het maar belangrijk vinden. En begrijp me niet verkeerd, ik ben een grote kattenliefhebber en je kunt een kat nou eenmaal niet in de gaten houden. Je zal mij dus ook niet horen over hun uitwerpselen, maar waarom is het altijd de hondeneigenaar die het moet ontgelden?

Nou zijn dit natuurlijk maar een paar incidenten en ik wil het ook niet opblazen. De meeste mensen reageren gewoon heel vriendelijk als je voorbij loopt met je hond. Of genoemde hond nou wel of niet een kleine of grote boodschap aan het doen is. Maar soms heb je van die mensen. Mensen met rotopmerkingen en dat is, nou ja, rot.

Fotograaf: Josh Walet