Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Aubrey Snell

17 oktober 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Aubrey Snell

Alphen aan den Rijn -

'Bagger aan den Rijn...'
“Een tipje van de sluier? Ach, de doordacht gekozen titel zegt het eigenlijk al. Bagger aan den Rijn. En daarvan proberen we zoveel mogelijk boven water te halen om de zooi vervolgens met een vette knipoog te ontleden. Vorig jaar hebben we dat op onze manier ook al gedaan en daar hebben we het één en ander van geleerd. Daardoor komen we dit jaar nog meer beslagen ten ijs. En natuurlijk zit er ook lekker veel muziek in de voorstelling. Ik ben niet voor niets 'The Most Saxy Lady of Alphen aan den Rijn', ha ha ha... En verder? Ja, kom zeg... Koop maar gewoon kaartjes. Je kunt er gerust van uitgaan dat je een aangenaam avondje uit zult beleven.”

'Dat is theater...'
“Je wilt weten of we al grappen over onze nieuwe burgemeester, Lies Spies, hebben? Ook daar zeg ik vanzelfsprekend niets over. Ik ga geen dingen voortijdig weggeven. Maar het is wel frappant dat we nu een burgemeester krijgen die in feite zelf voor de naamgeving van de gemeente verantwoordelijk is. Zo komt ze wel in een gespreid Bethje... Niet leuk gevonden? Nou ja, we moeten ook nog wat schaven aan het programma en wat zaken fijnslijpen. Soms gaat er weleens eentje de mist in, maar dat is theater en dat moet je incasseren. Wijze woorden van Freek de Jonge die ik me graag ter harte neem. Komt helemaal goed!”

We gaan het zien! En nu op naar de cocktail...
“Hè hè, dat werd wel tijd... Ik wil graag een Joker. Eerst wat ijsblokjes in een mengbeker, dan drie delen whisky, twee delen Dubonnet kruidenwijn en één deel Grand Marnier rood. Goed roeren en uitschenken door een zeefje in een glas waarin al wat ijsblokjes op de bodem liggen.”

De Joker... Spreekt voor zich.
“Passend toch? Net als in een kaartspel kom je in de gemeente Alphen aan den Rijn ook heren, vrouwen en boeren tegen. Maar je hebt ook een joker nodig die een vrijbrief heeft om alles om te gooien en op zijn kop te zetten. Die rol nemen Fred en ik met liefde op ons. Komt dat zien!”

Robbels worden elke vrijdag in herberg De Harmonie - in het oude centrum van Alphen aan den Rijn - opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

Fotograaf: Josh Walet