Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Tunnelvisie

17 oktober 2014 - 12:25  •  Harry Slagter  •  reacties

Tunnelvisie

Alphen aan den Rijn -

Vanaf het allereerste moment was eigenlijk al duidelijk dat de keuze op deze Alphense moest gaan vallen en zoals dat dan werkt, werd er een profiel opgesteld toegespitst op deze persoon. Naarmate de datum naderde dat de definitieve keuze gemaakt moest worden, bleef het angstvallig stil in Alphense politiek rondom dit onderwerp. Het CDA, onder aanvoering van het kaasmeisje uit de Ridderbuurt, voorop. Niet alleen rondom deze benoeming maar eigenlijk helemaal onzicht- en onhoorbaar in het plaatselijke alsof er angst heerste, bij deze partij, dat er nog roet in het eten gegooid kon worden.

Natuurlijk is het ondenkbaar dat er een soort handjeklap uitgewisseld was met de nieuwe politiek in Alphen, want die doen natuurlijk niet aan achterkamertjes politiek. Opvallend is wel dat de wethouder van ruimtelijke wanorde, al maandenlang alle ruimte krijgt om in verschillende weekbladen te koketteren met de zogenaamde wederopbouw van het centrum terwijl het een publiek geheim is dat er eigenlijk nog geen enkele vooruitgang is geboekt behalve dan dat er nu daadwerkelijk gesloopt wordt. Mooie plaatjes en tekeningen maar enkel het Nutsgebouw is verkwanseld en verder is er nog geen contract getekend. Wel mooi is het dat het Alphense bedrijf Vlasman de werkzaamheden verricht. Instemming voor de nieuwe CDA burgemoeder dus van Nieuw Elan, in ruil voor wat media aandacht.

Tja een oud politicus van de VVD lag niet voor de hand daar velen van deze partij wel ergens verwikkeld zijn in een financieel schandaal in een vorige functie dus en van de huidige P.v.d.Armoe burgemeester hebben we onze buik wel vol. In de korte tijd dat deze salonsocialist de Alphense raad voorzat, is er veel onrust ontstaan, met als dieptepunt wel de zaak rondom Wil Verschuur en zijn onvermogen om deze belachelijke zaak in de minne te schikken met alle negatieve aandacht die dit mee zich meebrengt.

Met een beetje conspiracy denken ligt het dan ook voor de hand dat het kaasvrouwtje zich stil gehouden heeft rondom deze zaak en zich niet uitgesproken heeft tegen coalitiegenoot, 1 issue partij en studentendispuut Drammertje’66, om ook uit deze hoek steun te krijgen bij de verkiezing van Liesbeth Spies. Nu had er uit deze hoek toch geen tegenwind gekomen want deze partij draait met iedere wind mee en zijn niet te betrappen op een eigen standpunt. Ook het mee mogen doen in de coalitie is voor deze ruggengraad loze club een reden om een kritiekloze houding aan te nemen.

Door middel van een sollicitatie procedure in de vorm van een tunnelvisie is er dus gewerkt naar een geschikt persoon, wat natuurlijk nog zal moeten blijken maar dit terzijde, in de persoon van  Liesbeth Spies. Wat weten we eigenlijk van deze vrouw? En is de bijkans zalig verklaring van deze persoon wel terecht.

Alle zogenaamde positieve verhalen ken ik inmiddels wel en mooi hoor dat ze uit Alphen komt, mooi dat ze een geweldig empatisch vermogen heeft en mooi hoor dat.. Vult u maar in of lees een andere column over dit onderwerp. Wat mij het meeste angst inboezemt is de kant die minder bekend is van haar en wel het draaien en keren waar zij binnen haar partij om bekend staat. Als simpel voorbeeld hoef ik maar terug te denken aan de hele discussie over het boerkaverbod en haar opstelling in deze.

Het ene moment vond ze het onvoorstelbaar belangrijk voor ons land dat dit boerkaverbod er kwam en niet veel later kwam ze er achter dat ze toch eigenlijk een andere mening had. Niet alleen door deze totale ommekeer maar door meerdere van haar standpunten, werd zij dan ook bij het landelijke CDA, in een poging lijsttrekster te worden bij de landelijke verkiezingen afgeserveerd en op de reservebank geplaatst met het label draaikont en ongeloofwaardig op haar voorhoofd. Iets waar wel meer CDA politici last van hebben.

Een sterk persoon had, na de 2 laatste ongelukkige keuzes, dan ook op zijn plaats geweest maar met de al eerder gerefereerde tunnelvisie die tot haar benoeming heeft geleid vrees ik voor de toekomst binnen de Alphense raad. Hoogst waarschijnlijk zullen we n wel weer meer gaan horen van het kaasvrouwtje want nu de benoeming rond is zal zij wel weer eens in het voetlicht willen treden of als fractievoorzitster van de dorpsafvaardigingen of zichzelf als een echte Ruud Gebel als eigenlijke ambtsketendraagster gaan opstellen.

Fotograaf: Josh Walet