Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Een echt gesprek, geweldig!

30 oktober 2014 - 14:24  •  Jacqueline Servais  •  reacties

Een echt gesprek, geweldig!

Alphen aan den Rijn - Ik pak het Witte Weekblad erbij. Pagina 3. Zucht, daar gaat mijn voornemen, weg zijn mijn positieve gedachtes en goede wil. Boete van 55 euro bij geen licht op de fiets, Belangenverenigingen zorg voelen zich niet gehoord (dit was het thema van De Alphense Talkshow van zaterdag 26 oktober). Over de zorg en alles wat daarbij komt kijken. Daar komt dus héél veel bij kijken wat nog niet duidelijk is en nog niet is geregeld.

Verder met pagina 3, "verdachte steekpartij blijft in de cel". Daar durf ik niets over te roepen, maar als de verdachte verdachte blijft, mag hij van mij vrij. Blijkt hij/zij de dader te zijn, mag hij/zij van mij een flinke straf krijgen. Eerlijk is eerlijk, als je iets doet wat niet door de beugel kan, krijg je straf. Punt, heel simpel.

Alle goede moed zakt onder mijn voeten vandaan, ik zie niets om opgevrolijkt te worden. Maar dan: "Alphense leerlingen tekenen voor vrede". Honderden kinderen doen mee aan de internationale Lions vredesposterwedstrijd 2014, voor de negende keer georganiseerd in Alphen. Dan het thema: vrede, liefde en begrip. Zo mooi in deze lelijke wereld.

Morgen, vrijdag 31 oktober om 15:45 uur, worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Natuurlijk zijn er juryrondes geweest om de prijswinnaars te kunnen selecteren. De prijzen zijn o.a. beschikbaar gesteld door theater Castellum. Kijk, dat vind ik nu een voorbeeld van sociaal beleid. Leerlingen, scholieren strijden en doen iets met dit thema en vanuit de samenleving worden prijzen beschikbaar gesteld. Plus dat er wordt gesproken met elkaar. Gespróken, men spreekt hier met elkaar. Wat is er nu belangrijker in deze tijd, dan dat men met elkaar in gesprek raakt. Mooi dit initiatief.

Als er meer mensen en instanties inhoudelijk met elkaar zouden spreken zou de wereld er misschien ietsje beter uitzien. Vasthouden deze traditie. Ik ben weer wat optimistischer gestemd.

Fotograaf: Josh Walet