Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Mijn Alphen

31 oktober 2014 - 09:18  •  Harry Slagter  •  reacties

Mijn Alphen

Alphen aan den Rijn -

Soms is het best wel schrikken als je het nieuws van de afgelopen week dan leest en andere keren ben ik weer aangenaam verrast over zaken die wel goed gaan of positief zijn in onze gemeente. Natuurlijk zijn er ook zaken waarbij ik denk: mwah, dit is wel heel tegenstrijdig.

Ik vind het bijvoorbeeld een verademing dat Burgemeester Tjerk Bruinsma binnenkort de gemeente grenzen weer gaat verlaten want deze interim heeft Alphen weinig goeds gedaan. Leuk voor zijn CV, dat hij de ambtsketting van een grote gemeente heeft gedragen en waarschijnlijk goed als opstap naar een volgende benoeming maar de zoveelste op rij die een puinhoop achterlaat. Ik hoef maar te denken aan de situatie rondom Wil Verschuur en die D66-muts uit Kwakveen, zijn standpunt rondom het clubhuis van de Alphense MC “De Red Devils” waar hij zich laf verschool achter een stukje inhoudsloze proza van de Minister van Justitie of al het gedoe rondom de griffier Paul Ruitenbeek, die alle ruimte krijgt om zelf een soort van burgemeestertje te spelen in het gemeentehuis. Maar ja, over de nieuwe kent U mijn visie al en krijg ik ook geen warme gevoelens bij, dus mixed feelings alom.

Diezelfde mixed feelings heb ik bij het zien van al die sloopfoto’s uit het centrum. Het werd natuurlijk tijd dat de boel eindelijk eens plat ging want de omgeving van het Thorbeckeplein had inmiddels de uitstraling van de belegerde stad Kobani in Syrië, maar het zou toch wel prettig zijn om te weten wat we er voor terug gaan krijgen. Totdat er eens wat duidelijkheid komt en er daadwerkelijk contracten worden getekend, moeten we het doen met wat leuk ogende schetsjes en kritiekloze interviews in de lokale media, van de voorman van de Alphense populisten. Jaja, deadlines die ff verschoven worden omdat beoogde contractanten wat meer tijd nodig hebben waren in het verleden voor Gerard van As een reden om in alle staten te geraken en het voormalige college af te branden. Iets met doe een plas en alles blijft zoals het was?

Dit brengt me gelijk op de ergerlijke column die het enige vrouwelijke raadslid van Nieuw Elan laatst op Alphens.nl publiceerde. Een huilie huilie verhaal, om maar een andere populist te citeren, van de bovenste plank. Een lans breken voor meer vrouwen in de politiek terwijl jezelf onderdeel uitmaakt van een partij die 1 vrouw in de raad heeft en zelfs in bestuur en commissie leden, geen enkele geschikte vrouwelijke kandidaat heeft kunnen strikken. Mijn advies is dan ook om bijvoorbeeld Lyda de Jong-Burgraaf te benaderen voor de volgende verkiezingen, VVD achtergrond, sterke persoonlijkheid en de gemiddelde leeftijd van de N.E. fractie blijft op peil.

Een voorbeeld van een mooi bericht is de aankondiging van Fred van Rooij en Aubrey Snell dat ze weer druk zijn met de oudejaarsconference aan den Rijn editie 2015. De start van 2014 vond ik heel vermakelijk en zie nu al uit naar de 27 december. Het zal niet meevallen om een keuze te maken uit de vele uitglijders die in Alphen gemaakt worden maar ik ben er van overtuigd dat het een smeuïg programma wordt. De werktitel “Bagger aan den Rijn spreekt me in ieder geval al aan en hoop dan ook dat velen met mij een kaartje kopen voor deze voorstelling.

Deze vrijdag stap ik wel heel triest in mijn auto richting Alphen want als je denkt dat je ieder dieptepunt langzamerhand wel kent in de gemeente geschiedenis, is deze dag er wel 1 met een zwart randje. Vandaag is de dag dat Wil Verschuur voor de rechtbank moet verschijnen om vermeende uitspraken die zij gedaan zou hebben tegen, de al eerder in deze column aangehaalde D66-muts uit kwakveen. Ondanks de ontlastende verklaringen van enkele andere raadsleden, heeft het O.M. voet bij stuk gehouden en lijkt dit uit te draaien op een politiek proces Veel dieper kan de Alphense politiek toch niet wegzakken in mijn beleving.

Het geeft in ieder geval wel een andere kijk op de oproep van Richard Middelmaat, voor meer politie in de regio. Als de partij van hem D66 voor ieder wisse wasje een zwaar beroep doet op justitie om diepgaande onderzoeken in te stellen en mensen te vervolgen, is geen enkel aantal genoeg.

Met het risico te lopen op ook een strafrechtelijke vervolging voor discriminatie en/of doodsbedreiging wil ik toch de Zwarte Piet bij D66 neerleggen en verder deze partij maar dood zwijgen. Want dit gedrag hoort niet thuis in mijn Alphen.

 

Fotograaf: Josh Walet