Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Nou ook nog een leugenachtige rotvent

1 november 2014 - 06:51  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Nou ook nog een leugenachtige rotvent

Alphen aan den Rijn -

"De officier van justitie bepaalt waar de verdachte van beschuldigd wordt. Hij bepleit op de zitting de zaak tegen een verdachte, maar heeft ook de plicht om ontlastend bewijs aan te brengen als dat er blijkt te zijn. De officier heeft ook het gezag over het opsporingsonderzoek van de politie. De officier kan als enige beslissen over het vervolgen van een verdachte".  

Er staat dus duidelijk dat de officier van justitie de PLICHT heeft ontlastend bewijs aan te brengen. Tegenover de aangifte van Pauline Heijkoop staat één bevestigende verklaring van Ronald Geurts (die overigens later ging draaikonten) en drie absoluut ontlastende verklaringen van andere respectabele raadsleden. De officier, Maurice Stolk, vertelde helemaal NIETS, NADA, NIENTE over deze officiële politiedocumenten. Deze vierde!! officier die zich nu met de zaak bezig houdt (het liep te veel in de gaten dat het een uit de hand gelopen D66-hobby werd) is dus net als Pauline Heijkoop en zijn baas, het hockeytrutje Petra Willemse een leugenachtig type. 

Het gaat mij nu even niet om Wil Verschuur of Pauine Heijkoop, maar over ons allemaal. De overheid maakt zich zorgen over de afstand tot de burgers. Ik denk dat er niemand is in Nederland, die vindt dat we zonder politie en officieren van justitie kunnen. Ik denk dat er niemand is, die vindt dat het erg is dat, een offficier van justitie een zaak een beetje stevig aanzet. Aan de andere kant zitten er vaak hele gladde en slimme advocaten, die lang niet altijd even netjes en eerlijk zijn. 

Maar er staat in gewone mensentaal, dat de officier van justie wel eerlijk moet zijn. Niks mag achterhouden. Als burger moet je er op kunnen vertrouwen, dat de overheid eerlijk tegen je is. Dat je niet bedrogen wordt door je eigen land. Een gewone burger staat al met 10-0 achter tegenover het justitionele apparaat. Wij mogen geen pistolen dragen, pepperspray, mensen oppakken, boetes opleggen of afluisteren. Dan mag je dus een beetje correct gedrag van diezelfde overheid terug verwachten. 

Mijn gevoel over recht en rechtvaardigheid, eerlijkheid en het vertrouwen in de overheid heeft gisteren weer een stevige deuk gekregen. Officier van justitie, Maurice Stolk, jij bent ook een leugenachtige rotvent!

Machiel van der Schoot  

P.S. Ik geef nog geen oordeel over de rechter, want de uitspraak volgt nog, maar ik vond het vreemd dat ze volop kritische vragen stelde aan Wil Verschuur, maar niet aan de offiicier, terwijl ze alle stukken wel had. 

Fotograaf: Josh Walet