Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Ik schaam me als Boskoper voor Boskoop

14 november 2014 - 18:49  •  Willem Pellekooren  •  reacties

Ik schaam me als Boskoper voor Boskoop

Alphen aan den Rijn -

Nu hebben wij gelukkig een paar mensen uit Boskoop in de gemeenteraad, om ook ons geluid een beetje te laten horen. Ons geluid, eerlijk en recht door zee. Geen hoogdravende praat, maar gewoon zeggen waar het op staat en waar het om gaat. 

Nu moet ik bekennen, dat er in ons mooie Boskoop ook wel eens een boktor op een boompje zit of een vlekje aan een bonte koe kleeft. Maar ja, niemand is volmaakt en met wat sociale controle kom je in een dorp erg ver. Helaas hebben wij ook te maken met externe invloeden. Ook wij ontkomen er soms niet aan. Tot onze grote schande woont er hier een mevrouw Pauline Heijkoop, die voor D66 in de raad zit. Zij heeft het geflikt om één van de weinige Alphenaren, die wel recht door zee is, Wil Verschuur, bij de politie aan te geven. Nota bene een collega raadslid, die haar op een dorpse manier eens goed de waarheid zei. Of dat terecht was weet ik niet, maar hier in Boskoop regelen we dat onder elkaar. Daar ga je niet om de eerste de beste stevige woorden naar de politie en zeker niet met leugens over doodsbedreigingen. Dat vinden wij Stazi-methodes, NSB-praktijken.  Dan kunnen we hier wel 7 dagen in de week 24 uur per dag 5 loketten open gaan houden.

Sorry mevrouw Verschuur, ik schaam me en ik weet zeker bijna het hele dorp, behalve misschien die hoogopgeleide import-figuren, die beter in één van die Vinexwijken in Alphen hadden kunnen wonen, voor mensen zoals Pauline Heijkoop. Wat een trut!

 

 

 

Fotograaf: Josh Walet