Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Willem Pellekooren

21 november 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Willem Pellekooren

Alphen aan den Rijn -

'Soms schieten mensen door in hun emoties...'
“Ik heb ook nog wel andere en ergere dingen te horen gekregen. Eén van mijn intellectueel minder bedeelde mede-Boskopers vond bijvoorbeeld dat mijn lippen maar het beste aan elkaar genaaid konden worden met strontdraad. Nu weet ik niet precies wat 'ie daarmee bedoelde, maar het zal vast niet veel goeds zijn. Ach, ik laat het maar van me afglijden. Ik zou misschien nog een aanklacht kunnen indienen tegen die ene opgedirkte trien met platina pruik die me zomaar uit het niets een afvallig hondsvot van een teringtyfusleugenaar noemde - en dat ben ik dus niet - maar wat heb ik daar aan? Helemaal niets. Soms schieten mensen nu eenmaal door in hun emoties. Daar heb ik best begrip voor, zolang het geen gewoonte wordt.”

'Dat is natuurlijk je reinste lariekoek...'
“De keerzijde van de medaille is wel dat ik nu opeens een BB-er ben geworden. Inderdaad, een Bekende Boskoper. Daar zat ik niet echt op te wachten, maar dat krijg je ervan als je je mond in het openbaar roert. Het heeft wel iets grappigs, maar tegelijk iets treurigs. Mensen denken dat ze je kennen omdat je een keer met je gezicht op een internetsite hebt gestaan en iets hebt geroepen over een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. Dat is natuurlijk je reinste lariekoek, alleen kun je er weinig aan doen. Dus accepteer ik gewoon dat ik eventjes in de schijnwerpers van de publiciteit sta en duik ik daarna weer lekker onder in de anonimiteit van mijn zorgeloze bestaan tussen de tuinplanten. Komt vanzelf weer goed, denk ik dan maar.” 

Ik help het je hopen. Tijd voor een drankje?
“Graag! Ik heb het alleen niet zo op die cocktails die je iedereen elke keer voorzet. Doe mij maar een Guiness Stout met een stevige bel Ierse whiskey - een Jameson of zo - ernaast. Dat drinkt samen prima weg.”

Geen bijzondere betekenis?
“Niet echt, of het moet zijn dat beide drankjes uit Ierland komen. Ik ben daar vaak voor de export geweest en het is een schitterend land waar mensen elkaar nog de ruimte laten. Dat zouden ze hier ook wat vaker moeten doen.”

Robbels worden elke vrijdag in herberg De Harmonie - in het oude centrum van Alphen aan den Rijn - opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

Fotograaf: Josh Walet