Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Pauline is naar huis gestuurd

24 november 2014 - 22:55  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Pauline is naar huis gestuurd

Alphen aan den Rijn -

De Boskoopse Pauline was een godsgeschenk ergens eind 2013 toen er een kieslijst voor de plaatselijke fusieverkiezingen moest worden gemaakt. Niemand heeft haar doopceel gelicht. Niemand heeft eens een man tot man gesprek gevoerd. Niemand heeft haar doorgezaagd over de top 10 van politieke zonden. En als dat wel is gebeurd, was dat door iemand die niet werd gehinderd door enige mensenkennis.

En dat moest de fractie bezuren. Met Inge Prins voorop die tot haar verbazing zag hoe haar stoelpoten er stuk voor stuk onderuit gezaagd werden. Met de andere intellectuelen er achteraan die tot hun verbazing vaststelden dat Pauline de baas is waar Pauline gaat en staat.
Totdat het ogenblik kwam dat Pauline Heijkoop haar hand overspeelde. Want zo'n moment komt altijd. Je hoeft er alleen maar op te wachten. 

De aangifte van Heijkoop tegen Verschuur had nooit mogen worden gedaan. Het is slecht voor de betrokkenen, slecht voor het vertrouwen in de politiek en slecht voor het imago van Alphen aan den Rijn.
Ik denk zomaar dat de fractie dat ook vond. Het verklaart in ieder geval wel waarom Inge Prins maar bleef hameren op de 'persoonlijke beslissing' die Pauline had genomen. In de drie weken tussen de ruzie en de aangifte hebben allerlei mensen achter de schermen geprobeerd om die aangifte niet te laten gebeuren. Maar Pauline wist het beter.

Het hele gedoe rond de aangifte leek alleen maar te gaan om de grote mond van Wil Verschuur. Pauline speelde de rol van het zielige bedreigde vrouwtje. Wie de vergaderingen die Heijkoop voor mocht zitten ooit bijwoonde, weet wel beter. Op de voorzittersstoel regeerde de arrogantie van de macht.

Desondanks viel mijn mond open toen ik op twitter las dat D66 Pauline Heijkoop wegens gebrekkige communicatie uit de fractie heeft gezet. D66 hoopt dat Pauline het fatsoen heeft om haar zetel aan D66 ter beschikking te stellen. Dat wordt namelijk met elke kandidaat afgesproken.
Het zal mij verbazen als ze dat doet.

Fotograaf: Josh Walet