Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Peter Trimp

28 november 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Peter Trimp

Alphen aan den Rijn -

'Sponsors draaien steeds vaker de dubbeltjes om...'
“Waar dat aan ligt? In elk geval niet aan onze motivatie. Alleen kost zo'n project natuurlijk wel iets meer dan een paar centen. Daarbij zijn we als vrijwilligersorganisatie geheel afhankelijk van sponsoren; lees: de gemeente en het bedrijfsleven, inclusief de middenstand. En we hebben gemerkt dat de animo om ons te ondersteunen minder groot is dan voorgaande jaren. Ik denk trouwens niet dat het doel van dit jaar daar iets mee te maken heeft. Ik houd het er eerder op dat de toch nog steeds wankele economie daar debet aan is. Bovendien draaien sponsors steeds vaker de dubbeltjes om, ook als er wèl budget is. Ik snap dat overigens heel goed. Je kunt je geld nu eenmaal maar één keer uitgeven.”

'Dan vragen we Alphen om naar ons toe te komen...'
“Of we dan helemaal niets doen dit jaar? Nou, in elk geval niet in de orde van grootte zoals Alphen dat de laatste jaren van ons gewend is. We zijn intussen wel aan het bedenken hoe we met minder middelen Serious Request toch kunnen steunen. We kunnen ons ook gewoon in de studio aan de Raadhuisstraat laten opsluiten en dan vragen we Alphen om naar ons toe te komen. Dat scheelt hoe dan ook een hoop infrastructuur en dus ook geld. Maar goed, dat is maar even een hersenspinsel van mijn kant. Misschien hebben andere mensen andere ideeën waarmee we iets concreets kunnen doen. Want Serious Request verdient onze steun zonder meer, ook zonder Glazen Huis in Alphen aan den Rijn.”

Hopelijk komt er een goed alternatief. Tijd voor een drankje?
“Ja hoor. Gezien de situatie met het Glazen Huis kies ik dan symbolisch voor een Stoplicht. Gelijke delen Pisang Ambon, Passoa en bessenjenever in een longdrinkglas met een beetje ijs. Daarmee kan ik de kater van het niet doorgaan preventief wegspoelen.”

Je baalt nog steeds...
“Ja natuurlijk! Ik had het fantastisch gevonden om weer zo'n week met dag en nacht live radio mee te maken. Dat schept een enorme band, zowel met je collega's als met de luisteraars die langskomen en een praatje maken. Dat ga ik dit jaar echt heel erg missen.”

Robbels worden elke vrijdag in herberg De Harmonie - in het oude centrum van Alphen aan den Rijn - opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

Fotograaf: Josh Walet